OCIJENI

VINO- PIĆE KOJE NE IZLAZI IZ MODE!

Objavljeno: 13.10.2017. 9:17

Vino, jedno od najplemenitijih pića ljudskog roda uživalo se još u vrijeme prije Krista. Izvorni dokumenti spominju kako su se prva vina proizvela u Kini i Siciliji. Danas svi znamo o njemu i vjerujemo u  njega kao bezvremenski duhovno stvaralački eliksir. U današnjoj ljudskoj prehrani i napose u modernoj gastronoiji užiti uz ćašicu ili dvije vina gotovo je postalo nezamislivo.

Za svakoga vinara proces stvaranje vina čin je kreativnog izazova. Filozofijom svoga osobnog pristupa te znanjem i emocijom, mi vinari, svaki na svoj nači stvaramo vina sa svojim potpisom. Od 1985.godine, kao pioniri privatnog vinarstva u hrvatskoj Obitelj Zdjelarević već 32. godine uspješno se bavi umjetnošću stvaranja vina, danas gotovo u svim hrvatskim vinskim regijama. Poznavajući moderna enološka dostignuća uz višegodišnje iskustvo svojim vinima ova obitelj uvijek teži najboljim standardima, a njihove vinske kreacije usmjerene su perfekcionizmu u proizvodnji vina.Danas, više nego ikada, razvijena Hrvatska vinska scena zaslužuje ozbiljan pristup pri kreiranju vinskih karti. Turizam, kao glavna hrvatska gospodarska djelatnost, na najbolji način povezuje hrvatske vinare sa domaćom i svjetskom tržišnom populacijom. Razvijenost hrvatske vinske scene velika je za naše uvjete no još uvijek vrlo mala u usporedbi sa svjetskim tržištima.. Iz obitelji Zdjelarević napominju kako je: “ukupna hrvatska produkcija vina samo jedan mali vinski butik, a hrvatska kao vinska zemlja samo jedna mala draguljarnica ukupne svjetske vinske scene.”

Iz predmetnih razloga više nego ikad kvalitetno definirana  vinska karta u ugostiteljskim objektima temelj je poštivanja vinara i gastronomske struke u cijelosti. Obzirom na današnji broj vina i vinara na hrvatskom tržištu to je dosta kompleksna materija pa u kreiranju dobra Vinska karta treba poštivati ragionalnu, tipsku i sortnu podjelu I zastupljenost.

Upravo zbog toga, obitelj Zdjelarević sa svojim timom stručnih osoba nudi i konzultacije u kreiranju vinskih karti. Svaka vinska karta ovisno o tipu lokala zahtijeva individualan pristup I može se prilagoditi potrebama i željama klijenta, no bila ona većeg ili manjeg opsega nužno je da se uvijek poštivaju pravila struke. http://zdjelarevic.net/vinske-karte/Bogatim opusom vinskih kreacija od mladih svježih i voćnih vina, pedantno dozrelih sortnih vina, vrhunskih selektiranih i dugo dozrijevanih vinskih blendova, do velikih pjenušaca, naša vina ne poznaju granice enoloških umijeća. “Vina Zdjelarević” vina su nastala iz dubine osobnog kreativnog izazova i umijeća primjene moderne enološke struke, naprosto ona su izazovna I drugačija : http://zdjelarevic.net/nasa_vina/

OCIJENI