OCIJENI

Ljetna odjeća i oprema za biciklizam

Objavljeno: 17.5.2022. 9:47

U ljetne mjesece vas ništa ne smije priječiti u odrađivanju svoje kilometraže na bicikli. Odjenite se prikladno i uživajte na svom omiljenom prijevoznom sredstvu.  Uz većinu biciklističkih marki koje nude komplete i drugu odjeću izrađenu od laganih i prozračnih tkanina, ne nedostaje opcija posebno dizajniranih za podnošenje vrućina.

Slojevi su i ljeti vaš prijatelj

Ljetna biciklistička odjeća trebala bi biti prilagodljiva, koristeći tanke slojeve koji se mogu dodavati ili uklanjati tijekom dana kako uvjeti nalažu. Čak i ljeti, jutro može biti prohladno, pogotovo ako ste na visini. Jednako tako, uvjeti se mogu brzo promijeniti i isplati se pripremiti za ljetne oluje ili prohladne spustove. Fokus bi trebao biti na laganim materijalima koji će pomoći da se znoj odvoji od tijela i spriječi taj ljepljiv, ljepljiv osjećaj. Tehnički materijali koji se koriste za ljetnu odjeću također potiču ventilaciju kako biste se rashladili.

Ljetna biciklistička majica

Lagane majice kratkih rukava najbolja su opcija za ljetno bicikliranje. Obratite pažnju na majice s mrežastim panelima za ventilaciju, oni iskorištavaju protok zraka koji stvara vozač i pomaže da ostanete hladni u pokretu - čak i po mirnom danu.

Biciklističke kratke hlače s naramenicama

Biciklističke kratke hlače sastavni su dio svake vozačeve ljetne odjeće.  Obično imate dvije mogućnosti: kratke hlače do struka ili kratke hlače s naramenicama koje drže kratke hlače na mjestu i pružaju dodatnu potporu. 

Potražite ugrađenu zaštitu od sunca

Osim što ćete svoju izloženu kožu namazati kremom za sunčanje, trebali biste potražiti i odjeću koja ima ugrađenu zaštitu od sunca sa SPF 30 ili više.

Vjetrovka

Zaštitit će vas od vjetra i lagane kiše. Lagana vjetrovka bit će prozračnija od potpuno vodootporne jakne. Većinu jakni otpornih na vjetar lako je spremiti u stražnji džep.

Sunčane naočale

Sunčane naočale su obavezne za ljetne vožnje. Oči također mogu izgorjeti što može biti prilično bolno. Međutim, sunčane naočale ne služe samo za sprječavanje sunčevih zraka u vašim očima – one će vas također zaštititi od prašine, muha i prljavštine koja se diže s ceste ili staze. 

Boce za vodu

Konačno, ne zaboravite svoje boce s vodom. Ako ste tek počeli voziti bicikl, može biti iznenađujuće koliko ćete morati popiti da ostanete hidrirani tijekom ljetne vožnje - pogotovo kada ulažete napor.

Za svu ovu odjeću i opremu zaputite se u MARKO-PROJEKT koji se nalazi u Vlaškoj 81a u Zagrebu i Stanka Vraza 8 u Varaždinu. Marko-Projekt je prodavaonica i servis za bicikle, biciklističku odjeću i opremu. Stručno osoblje pomoći će vam pri odabiru bicikla i dodatne opreme u ponudi od preko 2000 artikala.

Sve proizvode možete pogledati i na njihovom web shopu.

OCIJENI