OCIJENI

Prednosti poslovnih prostora u Sesvetama

Objavljeno: 7.10.2020. 15:40

Kupnja ili najam poslovnog prostora jedan je od važnijih pothvata neke tvrtke, stoga je izuzetno važno biti svjestan svih prednosti i mana istog. Pritom je potrebno uzeti u obzir poslovne ciljeve poduzeća kao temelj svake odluke.

Kupnja poslovnog prostora

Ako tvrtka raspolaže dovoljnim kapitalom za kupnju prostora, to je uvijek dobra odluka kako za razvoj poslovanja, tako i za posjedovanje komercijalne nekretnine kojoj vrijednost s vremenom može porasti. Višak prostora uvijek se može dati u zakup u svrhu generiranja dodatnog prihoda ili pokrivanje mjesečne rate otplate dok se dijelovi troškova vlasnika nekretnine mogu koristiti za poreznu olakšicu.

       
 
Kod kupnje poslovnog  prostora isključuje se svaka briga oko iseljenja, ukoliko najmodavac ima druge planove za prostor u kojem se nalazite – jer ste upravo vi vlasnik koji može i koristiti i urediti taj prostor prema vlastitim željama.

Najam poslovnog prostora

Ako vam je kupnja prostora zbog previsokih početnih troškova, poreza na imovinu i drugih financijskih aspekata, prevelik zalogaj, isti prostor uvijek možete unajmiti. Na taj će način vaše poslovanje postati fleksibilnije, a zakupiti možete prostor na lokaciji koja će vrhunski preslikavati vaš posao i biti lako dostupna klijentima, ali i zaposlenicima.

U usporedbi s kupnjom prostora, najam će vam ostaviti više slobodnog kapitala za usmjeravanje ka razvoju poslovanja, obuci radnika ili pak, danas prijeko potreban marketing.

Za održavanje prostora odgovoran je vlasnik zbog čega ste najmom odriješeni te muke.

Kupovali ili unajmili poslovni prostor, svakako je bitna lokacija. Uvijek je idealno smjestiti se na rubnim dijelovima grada gdje će biti relativno mirno za odrađivanje svih vrsta poslova, a s druge strane dostupno i građanima grada ali i okolnih mjesta.

        
 
U Zagrebu je, primjerice, idealna lokacija za kupnju ili najam poslovnog prostora u Sesvetama – najistočnijoj gradskoj četvrti jer će tako biti lako dostupan i Zagrepčanima, ali i klijentima iz drugih županija koji će, između ostalog, na taj način izbjeći gužve u centru grada. Osim toga, Sesvete su idealna lokacija za poslovne prostore izvan gradskog žamora te će tako vaš rad biti neometan i kvalitetan.

PP MAKSIMIR export-import d.d. nudi veliki izbor poslovnih, uredskih prostora na području Grada Zagreba ali i čitave Hrvatske za najam i prodaju. Osim poslovnih prostora, imaju i prostore za rekreaciju ili edukaciju na idealnim lokacijama.

OCIJENI