OCIJENI

Trebate prijevod dokumentacije na njemački jezik?

Objavljeno: 8.6.2021. 16:27

Potreban vam je prijevod dokumentacije na njemački jezik, ali niste sigurni kako procijeniti dobru prevoditeljsku uslugu? U nastavku teksta pročitajte na što je sve važno obratiti pažnju kod odabira prevoditelja, koja pitanja postaviti te što biste trebali očekivati od plaćene usluge.
Što čini dobrog prevoditelja?

Dobar prevoditelj ili sudski tumač svakako mora poznavati vokabular jezika kojim se bavi, no osim toga, važno je u potpunosti razumjeti način komunikacije u izvornom jeziku kako bi cjelokupni prijevod bio što kvalitetnije kontekstualno odrađen. Pismeno izražavanje je također izrazito važno jer konačan prijevod ovisi i o stilu pisanja prevoditelja. Tekst mora biti razumljiv i prikladan svrsi kojoj je namijenjen, a interpunkcija i pravopis ne smiju biti manjkavi.

Prevoditelji moraju biti spremni učiti, dodatno istraživati i provjeriti sve potencijalne nejasnoće tijekom procesa pisanog prevođenja. Postoje brojne zamke u pisanom prevođenju službenih dokumenata gdje bi određeni dvosmisleni izrazi mogli stvoriti pomutnju u interpretaciji sadržaja dokumenata. Zato je važno poštovati interpunkciju te dodatno provjeriti izraze koji mogu imati različito značenje u različitim uvjetima i situacijama.
 

Kvalitetan prevoditelj poštuje dogovorene rokove, posebice ako se radi o prijevodima u poslovne svrhe, što znači da prijevod čini kotačić cijelog projekta ili zadatka i prema tome mora biti pravovremeno i kvalitetno napravljen. Kada govorimo o prijevodima službenih dokumenata, poželjno je da prevoditelj odmah može ponuditi i ovjeru sudskog tumača na istom mjestu kako bi se potvrdila vjerodostojnost prijevoda.

Kome se obratiti za kvalitetan pisani prijevod službenih dokumenata na njemački jezik?

Profesionalan tim poznavatelja njemačkog jezika, prevoditelja i sudskih tumača iz prevoditeljskog ureda DITA, ima dugogodišnje iskustvo u izradi prijevoda što garantira vrhunsku uslugu. Nalaze se u zagrebačkom kvartu Malešnica na adresi Marina Tartaglie 6. Posjetite ih i upitajte sve što vas zanima.

OCIJENI