OCIJENI

Sve što trebate znati o odabiru klima uređaja za Vaš dom

Objavljeno: 27.10.2021. 14:50

Mnogo je različitih opcija na tržištu za hlađenje i grijanje prostora, no pokazuje se kako su najpraktičniji upravo klima uređaji. Klima uređaji praktični su i kao opcija za grijanje zimi, ali i kao rashladni uređaji ljeti. Potrebno je odabrati klima uređaj koji će dugoročno odgovarati vašim potrebama stoga vam donosimo sve što morate znati o odabiru pravog klima uređaja za Vas. 

Potrebno je odabrati vrstu klima uređaja, ovisno o tome treba li vam povremeno ili tijekom cijele godine. Za ugradnju klima uređaja potrebna je instalacija preko ovlaštenih servisa specijaliziranih upravo za postavljanje modela klime za koju se odlučite. Upravo je zato važno da pri izboru klime, odaberete kvalitetni klima uređaj koji će vam osigurati dugovječnost uređaja i garanciju. 

Za odabir prave klime, potrebno je i razmisliti o kvadraturi prostora kojeg je potrebno grijati ili hladiti. Ovisno o kvadraturi potrebno je odabrati snagu samog uređaja. Što je veći prostor, potreban je snažniji uređaj. Današnji klima uređaji, neovisno o snazi, rade gotovo nečujno čime ne ometaju vaš san ili svakodnevne aktivnosti. 

Prilikom izbora klime, važno je izabrati one s dobrim filterom. Filter omogućava čistoću zraka tako što pročišćava zrak od alergena, virusa, bakterija i neugodnih mirisa. Filteri omogućuju ventilaciju prostora što je važan korak u očuvanju zdravlja. 

Bilo bi poželjno da su klime u visokom energetskom razredu. Klima uređaji najčešće rade svakodnevno, ljeti i zimi te je važno da posjeduju karakteristike preko kojih je moguća ušteda električne energije. Klime kategorije A++  ili A+++ su najbolji izbor. Potrebno je pronaći energetski učinkovita rješenja za vaš dom kako bi klima uređaji mogli raditi neometano, a istovremeno vam računi ostaju relativno niski.

Pri izboru kvalitetne klime, važno je odabrati i ovlaštenog distributera, instalatera i servisera klima uređaja i klimatizacijske opreme, kao što je Klima Buhin. Klima Buhin je dugogodišnji obrt koji se bavi uvozom, distribucijom, instalacijom i servisiranjem klimatizacijske opreme. U 40 godina radnog iskustva, prepoznaju kvalitetu klima uređaja koje postavljaju te instaliraju samo najprofesionalniju i najkvalitetniju klimatizacijsku opremu koja se nudi na tržištu. Adekvatnim servisiranjem uređaja, djelatnici Klima Buhin omogućuju vam dugovječnost vašeg energetski učinkovitog klima uređaja i topao dom.

OCIJENI