Gdje pojesti pizzu s kvalitetnim sastojcima?

Pizza je jedno od najpopularnijih talijanskih jela koje je zaludilo cijeli svijet. Riječ o jelu kojemu se stalno vraćamo i koje nas uvijek iznova osvoji neodoljivim mirisima i okusima.

Ovo najpopularnije jelo povezuje se još sa starom Grčkom gdje se pekao plakous - kruh s dodatkom začinskog bilja, luka i češnjaka. Više od 2 000 godina usavršavanja rezultiralo je planetarno popularnim jelom. Ipak u Italiji su pizzu doveli do savršenstva iako je isprva pizza bila samo tijesto kojim su pekari provjeravali zagrijanost pećnice - pa da ne bi bacali to tijesto dijelili su ga sirotinji na ulicama. Tada je pizza bila poznata kao “jelo sirotinje” i na dobiveni kruh stavljale su se najbazičnije namirnice. Tek sredinom 17. stoljeća pizza je počela dobivati dobro poznati oblik i okus.

Pizza kakvu danas poznajemo potječe iz Napulja, pod nazivom Napuljska pizza. To je prva i prava talijanska pizza koja se priprema od posebnih san marzano rajčica i mozzarelle od mlijeka bivola. Napolitanci pizzu smatraju vrlo ozbiljnim jelom pa ju i pripremaju s dozom poštovanja i po strogim pravilima.

Danas postoji na stotine različitih vrsta pizza koje ste sigurno već nebrojeno puta isprobali, no kako bi potpuno mogli uživati ovom jelu, važan je ispravan način pripreme i inzistiranje na kvalitetnim sastojcima. Priprema tijesta zahtijeva pridržavanje određenih namirnica i omjera te metode miješenja. Samo pravi pizza majstori znaju sve tajne zanata pa ako ste u potrazi za vrhunskom pizzom, uputite se u pizzeriju Rikula, gdje vas očekuju pizza pripremljena po izvornoj recepturi i s kvalitetnom sastojcima.

U širokoj ponudi zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Od klasične cappricciose, slavonske i margherite do pizze s plodovima mora, dimljenom tunom, Tabascom, ljutim feferonima, rikulom, pršutom, dimljenom govedinom, tartufima ili popularnim talijanskim pestom. Osim pizze možete isprobati različite vrste tjestenine u zavodljivim umacima, primamljive sendviče, salate i za kraj se zasladiti jednim od finih deserta.

U Rikuli brinu za svakog gosta pa im je kvaliteta namirnica na prvom mjestu. Tako u pripremi jela koriste najkvalitetnije namirnice iz malih OPG-a. Pizzeria Rikula je mjesto za ugodnu večer s obitelji ili prijateljima, poslovni ručak ili odmor uz šalicu kvalitetne kave. Također postoji mogućnost brze i besplatne dostave za sve one koji žele pojesti vruću i hrskavu pizzu ili toplu i slasnu tjesteninu u svom domu ili na poslu.

Stoga, izaberite neku od pizza iz ponude i prepustite se užitku te posjetite pizzeriu Rikula na adresi Heinzelova 44.