OCIJENI

Najmodernije muške frizure

Objavljeno: 16.8.2022. 23:40

 Jeste li znali da ne raste sva kosa konstantno? 90% kose u aktivnom je rastu, dok se ostalih 10% odmara. Održavanje kose zahtjeva puno pažnje i truda, a izbor frizure otkriva karakter muškarca. Kako stilizirati većinu aktivnih vlasi u najpopularniju mušku frizuru i odabrati ono što je najbolje za vas donosimo u nastavku.


  1. Visoki fade s bočnim razdjeljkom

Fade je engleska riječ za “izblijediti”, a frizura je trenutno jedna od najmodernijih koja odgovara većini oblika lica kod muškaraca. Ono po čemu ćete prepoznati visoki fade jest kratko ošišana kosa sa strane i bočnim razdjeljkom, a nešto duža na vrhu glave. Budući da nudi kontrast između duge i kratke kose, visoki fade je jedna od najuočljivijih varijanti muških frizura.


  1. Zalizani back undercut

Zalizani back undercut odličan je primjer elegantne, ali i moderne muške frizure. Kosa je sa strane ošišana, a na vrhu glave je duža i zalizana unatrag. Frizura najčešće dolazi u kombinaciji s punom bradom. Budući da je frizura jedna od kompleksnijih muških frizura, trud za održavanje je velik.


  1. Pompadour s fadeom

Primarna značajka pompadour frizure velik je volumen kose začešljane s čela prema gore, a prvi se put pojavila sredinom 18. stoljeća u Francuskoj. Postoje i muške i ženske varijante, ali muška je inačica dugi niz godina jedna od najpopularnijih muških frizura. Obrijane strane s dosta volumena na vrhu glave odgovaraju najčešće ovalnim oblicima lica i najbolje funkcioniraju s debljom i čvrstom kosom.


  1. Teksturirana quiff muška frizura

Quiff stil frizure nastao je u Velikoj Britaniji kao poslijeratna reakcija na kratke i stroge frizure. Značajke quiff frizure su također u volumenu na vrhu glave te najčešće dolazi uz bočni razdjeljak. Duža kosa na vrhu glave nije zalizana već je kao prstima začešljana blago unatrag.


  1. Kratki francuski crop s visokim fadeom

Kratki francuski crop tzv. ''French Crop'' je popularna frizura prepoznatljiva po dugoj kosi na vrhu glave i kraće ošišanim stranama (obično izblijeđenim). Ovo je savršena frizura za muškarca koji želi dugotrajnu frizuru koja ne zahtijeva mnogo održavanja. Ova frizura je uglavnom kraćeg stila tako da ne treba imati puno kose za ovu frizuru. Univerzalno je lako održiva i izvrsna je za muškarce s tankom kosom i visokom linijom kose tzv. hairline.


Oblikovanje kose može se smatrati aspektom osobne njege, mode i kozmetike, a uz oblikovanje i stiliziranje frizure djelatnici frizerskog salona Češalj & Škare omogućuju vam sve potrebne informacije o održavanju muških frizura. Pronaći ih možete u Ulici kralja Zvonimira 37, gdje se frizura oblikuje prema vašim željama.


OCIJENI