OCIJENI

7 najvažnijih savjeta kod njege kose za muškarce

Objavljeno: 16.8.2022. 23:39

 Jeste li znali da je kosa drugo najbrže rastuće tkivo u našem organizmu? Briga o kosi cjeloživotno je iskustvo kroz koje učimo što najbolje funkcionira za našu kosu i kako ju održati zdravom i sjajnom. Donosimo vam 7 praktičnih savjeta za njegu kose kod muškaraca.


  1. Ne perite kosu prečesto

Nitko ne voli masnu i prljavu kosu, ali pretjerano pranje vašem vlasištu i kosi čini više štete nego koristi. Voda čini da kosa nabubri iznutra što rezultira suhim vrhovima. Idealno je prati kosu 2 do 3 puta tjedno.


  1. Češljajte samo mokru kosu

Kod raščešljavanja suhe kose možete izvlačiti vlasi iz korijena ili potaknuti pucanje vrhova. Korištenjem četke s prirodnim dlakama, osiguravaju zdravlje i hidrataciju kose. Češljanjem mokre kose štitite zdravu kosu i prirodno odstranjujete vlasi koje su trebale ispasti.


  1. Osušite kosu prirodnim putem

U zimskim je mjesecima teže ostaviti mokru kosu da se osuši na prirodnom zraku, međutim, ljeti je to nešto lakše. Feniranje može ostaviti dugotrajnu štetu na kosi posebice ako ne koristite zaštitu od topline. Kad god ste u prilici, ostavite kosu da se osuši prirodnim putem.


  1. Umjesto ručnika koristite pamučnu majicu

Ručnici su često napravljeni od grubljih materijala. Oštećenje nastaje kad se pretjeranim trenjem kosa petlja u male čvorove koje prilikom feniranja raščešljavamo. Pamučna majica bolje upija vodu od ručnika ostavljajući kosu mekom.


  1. Održavanje hidratacije

Kao i koža, kosa je najzdravija kada je hidratizirana. U hidrataciji kose pomažu proizvodi poput hidratacijski regeneratora za kosu koje nakon šamponiranja nanosimo na tjeme. Kako se kosa ne bi prebrzo zamastila, koriste se proizvodi poput šampona koji ima sastojke aloe vere ili drugih aktivnih hidratantnih sastojaka.


  1. Koristite što manje preparata

Preparati poput gela, voska, spreja su odlični za oblikovanje kose, međutim korištenje sličnih preparata u pretjeranim količinama dovodi do neprirodnog i teškog izgleda kose. Minimalnim korištenjem tih preparata održavate svježinu i zdravlje kose.


  1. Izbjegavajte se šišati sami

Trebate se izbjegavati šišati sami u svakim okolnostima, ali posebice kad je u pitanju gubitak ili ispadanje kose. Djelatnici u frizerskom salonu imaju objektivno viđenje vaše frizure te vas mogu savjetovati u vezi najboljeg rješenja.


Pored ovih praktičnih savjeta koje možete usvojiti već danas i koristiti svakodnevno u udobnosti svog doma, važno je šišati kosu i odstranjivati suhe vrhove svakih 4-6 tjedana uz profesionalnu brigu o vašoj kosi. Frizerski salon Češalj & Škare posjetite u zagrebačkom centru u Ulici Kralja Zvonimira 37 i iskusite kompletnu uslugu na jednom mjestu.


OCIJENI