OCIJENI

Trebate kredit? Otkrivamo koji su uvjeti za dobivanje kredita

Objavljeno: 2.3.2021. 15:26

Ponekad su krediti zaista spas u zadnji čas i nerijetko moramo posegnuti baš za nekom vrstom od njih. Naše financijske mogućnosti ponekad ne idu uz korak s različitim troškovima na koje planirano, ili pak neplanirano, nailazimo.

O kreditima najčešće razmišljamo prilikom kupnje većeg stana, vikendice na moru ili poboljšanjem našega voznoga parka. Ponekad se tijekom godine zareda nekoliko proslava vjenčanja dragih nam ljudi ili nam se u nezgodnom trenutku pokida perilica rublja, a u našem budžetu nemamo mjesta za neplanirane troškove – čak i u takvim trenucima posežemo za kreditom. Koje uvjete trebamo ispuniti da dobijemo neki od njih donosimo u nastavku.
 

Kreditna sposobnost

Prije nego li dobijemo ugovor kojim nam banka isplaćuje određenu svotu kredita, i ona se mora uvjeriti da ćemo moći ispunjavati svoje mjesečne obaveze otplate kredita uz dogovorenu kamatnu stopu. Banke našu sposobnost procjenjuju na osnovu naših financijskih mogućnosti koje proizlaze iz mjesečnih primanja.

Mogu li dobiti dodatni kredit?

Odgovor na gore postavljeno pitanje je – da! Čak i ako već imate otvorenu jednu vrstu kredita, postoje posebni uvjeti u kojemu će vam biti otvorena mogućnost dobivanja dodatnoga. Naravno, samo ako uredno izvršavate svoje prethodno ugovorene obaveze, banka za vas može odobriti dodatni kredit.
 

Želim kredit manje novčane svote

Unatoč tome što se za kredit uglavnom odlučujemo prilikom kupnje nečega veće novčane svote, moguće je potražiti i manje novčane iznose. Osim za kuću u periferiji, možete potražiti kredit i za nešto manje vrijednosti po vašim željama. Naime, postoji pregršt različitih kreditnih opcija i zasigurno ćete pronaći jednu kompatibilnu s vašim interesima!

Da ne biste zapali u dugotrajnu zavrzlamu prilikom odabira kredita koji odgovara vašim mogućnostima, posavjetujte se s Media posredovanjem. Oni će za vas istražiti najbolje uvjete i opcije za koje se možete odlučiti, a i savjetovat će vas prilikom sklapanja ugovora.

Foto: Freepik

OCIJENI