Plotanje nacrta velikih dimenzija u najkraćem roku

Objavljeno: 31.10.2017. 14:24

Svjedoci smo ubrzanog tehnološkog razvoja i mogućnosti koje nam donosi nova i moderna tehnologija. Računala nam omogućuju da obavljamo sve digitalno, čime štedimo vrijeme i novac jer za ono što nam je prije trebalo nekoliko sati sada možemo napraviti u par minuta. To je znatno pridonijelo napretku u zanimanjima poput građevinarstva i arhitekture.

Nekada su se nacrti izrađivali ručno za što je trebalo dosta vremena. U današnje vrijeme postoje razni programi za izradu nacrta. No, kako bi naš proizvod dobili u fizičkom obliku, odnosno tiskanom obliku, način tiskanja od Gutenbergov tiskarskog stroja do danas se znatno promijenio.

Digitalni tisak

Tako se razvio i digitalni tisak, odnosno moderna metoda tiskanja koji brzo napreduje i tako ima sve više mogućnosti izvedbe otiska na papiru. Također ga karakteriziraju niski fiksni troškovi te su rokovi izrade i isporuke znatno skraćeni, pa postaje sve popularnije rješenje u grafičkoj industriji.

Digitalni tisak u odnosu na tradicionalni ne koristi ploče, već toner ili tekuću tintu te pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. Stoga omogućuje brže i jeftinije printanje veće količine primjeraka jer nije potrebno izniva izraditi ploču. Tako dobivate točan ispis bez razlika među redovima s malo otpadnog materijala. Materijali se direktno šalju na printer putem digitalnih datoteka i grafičkih softvera.

Prednosti digitalnog tiska:
brža i jeftinija tehnologija te niži troškovi za manje naklade
tisak samo naklade koja vam treba bilo kada
vlastiti dizajn
odstupanja od originala su izuzetno mala ili ih čak niti nema
tiskanje varijabilnih podataka


Plotanje nacrta

Zahvaljujući modernoj tehnologiji koja omogućuje plotanje nacrta, vaši nacrti u par trenutaka iz digitalnog prelaze u tiskani oblik visoke kvalitete. U Cibo Copy nude plotanje nacrta velikih dimenzija u visokoj kvaliteti na najmodernijim uređajima i u najkraćem roku. Nacrti se po potrebi mogu izrezati, izbušiti, ojačati i formatirati. Materijale možete donijeti na usb-u, cd-u ili poslati mailom, u pdf-u, autocad-u ili jpg-u.