OCIJENI

STEM u vrtiću: Prednosti učenja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u ranom djetinjstvu

Objavljeno: 27.4.2023. 13:19

Jeste li znali da se dječji mozak najbrže razvija u ranom djetinjstvu? Stoga je izuzetno važno dati im prave alate za razvoj i pripremu za budućnost. Jedan od tih alata je i STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), područje koje se sve više ističe u dječjim vrtićima diljem svijeta. Jedan od takvih vrtića je i Dječji vrtić Pipi Duga Čarapa, koji se posebno ističe u STEM području.

Zašto je STEM važan u ranom djetinjstvu?

Jedna od najvažnijih prednosti učenja STEM-a u vrtiću je razvoj kritičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema. Djeca su izložena različitim STEM predmetima kroz igru i aktivnosti, gdje se potiče kreativnost i inovativnost u pronalaženju rješenja. Ove vještine su izuzetno korisne u kasnijem životu, kako u akademskim, tako i u poslovnim sferama.

Osim toga, učenje STEM-a u ranoj dobi također može pomoći u razvoju važnih vještina za 21. stoljeće, poput programiranja i tehnološke pismenosti. Razumijevanje tehnologije i njezine primjene u svakodnevnom životu postaje sve važnije, stoga je bitno pripremiti djecu za te izazove.

Učenje STEM-a također pomaže u razvoju koordinacije i finih motoričkih sposobnosti kroz manipulaciju raznim alatima i igračkama. Ove vještine izuzetno su važne za kasniji razvoj djeteta, posebno u području prirodnih znanosti i inženjerstva.

STEM u Dječjem vrtiću Pipi Duga Čarapa

Dječji vrtić Pipi Duga Čarapa se posebno ističe u STEM području. Stručni djelatnici vrtića razvili su prilagođene programe za djecu svih dobnih skupina, koji omogućuju djeci da razviju svoje interese i sposobnosti.

Dječji vrtić Pipi Duga Čarapa zasjao je nakon sudjelovanja na državnom natjecanju, a sada se priprema za sljedeći izazov - europsko natjecanje u Varaždinu! Ovaj vrtić pokazao je izvanrednu posvećenost u razvoju STEM područja kod djece, što je rezultiralo impresivnim uspjehom na natjecanjima. Ovaj uspjeh je rezultat predanog rada stručnih djelatnika i podrške roditelja koji podržavaju svoju djecu u razvoju STEM vještina. Osim što djeca razvijaju STEM vještine, natjecanja im omogućuju i razvoj timskog rada, samopouzdanja i pripremu za buduće izazove. Stoga, ako želite da vaše dijete razvije svoje STEM vještine i bude dio uspješne priče Dječjeg vrtića Pipi Duga Čarapa, ne propustite priliku za upis u ovaj vrtić!

OCIJENI