Ulaganje u kvalitetu ugostiteljsku opremu vrlo je važno za ugled restorana

Prilikom odabira restorana vodimo se uvijek istim kriterijima - fina hrana, lijepi interijer i ugodan ambijent za druženje. To je ono što nam je, kao gostima najbitnije, a o pozadini restorana kao što su opremljenost kuhinje, ugostiteljska oprema ili način pripreme hrane, često ni ne razmišljamo. Međutim to su vrlo važni čimbenici bez kojih ne bismo imali poslužene delicije na tanjuru.

Kako bi krajnja usluga bila savršena, a gost zadovoljan, ugostitelji trebaju misliti na sve segmente, a mi vam donosimo kratku priču koliko je važno ulaganje u ugostiteljsku opremu.

Svaki ugostiteljski obrt osim osoblja mora imati “male pomagače” koji su brži od ljudskih ruku, a to je ugostiteljska oprema koja daje na preciznosti i brzini prilikom pripreme jela i pića. Bitno je ulagati u kvalitetnu ugostiteljsku opremu, jer se tako ulaže i kvalitetu, a i kvantitetu pripremljene hrane. Najčešća ugostiteljska oprema su mašine za mljevenje i obradu mesa, mašine za rezanje salame, sira i kruha, vage za mjerenje različitih namirnica, vakuumirke, aparati za kavu, sokove te ledomati.

Mašine za obradu mesa su idealne za brzu i efikasnu preradu mesa. Postoje mašine koje prerađuju meso za kobasice, hamburgere ili općenito mašine za mljeveno meso koje se koristi u kuhinji na različite načine.

                                     

Za dekoraciju gastronomskih delicija potrebne su mašine za rezanje salame, sira, kruha, ali i povrća i voća koje jamče precizno, jednako i lijepo narezane komade hrane, točno kako i koliko kuhar želi.

A kako bi svaki ugostitelj bio potpuno siguran pri pripremi hrane, ali i evidencije prometa, potrebne su mi ugostiteljske vage. Pomoću njih se s lakoćom može rasporediti količina mesa, voća, povrća i drugih namirnica.

Ugostiteljska industrija je vrlo kompetitivno područje te je vrlo važno pokazati se na tržištu kao najbolji, sa što manje grešaka, a to se može uz dobru kuhinju i stalno ulaganju u ugostiteljsku opremu.

Food.com 3 d.o.o. je tvrtka koja je prepoznala važnost ugostiteljstva u Hrvatskoj te je generalni zastupnik za svjetske tvrtke Bizerba, la Minerva i Komet u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Uz prodaju i izradu rješenja, tvrtka također bavi servisom, montažom te zakonskim mjeriteljstvom čime jamči kvalitetnu ugostiteljsku opremu i uspješno poslovanje.