Adresa: Klenovšćak 6
10000 Zagreb
Telefon:
01 3462 692 01 3462 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Telefon:
Telefon:
Email: Kontakt podaci

Radno vrijeme

:
pon-pet: 8-16
Djelatnosti: Građevinarstvo - gradnja, rušenja, nadzor, zemljani radovi
Projektiranje, nadzor i održavanje
Ključne riječi: sudski vještak za građevinarstvo,nadzor za građevinarstvo,certifikati, nadzor gradnje, gradnja ,rušenje , etažiranje stambenih objekataa, rušenje
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

TKO JE SUDSKI VJEŠTAK

Često puta u praksi, postoji nerazumjevane navedenog i među stručnjacima i poduzetnicima, te da isti nisu upoznati sa djelatnostima i području djelovanja vještaka.
 
Cilj predstojećih članaka je, isto tako, potaknuti razmišljanja u smjeru angažiranja sudskog vještaka za graditeljstvo ne samo onda kada se "mora". Ta prisila je uvijek u slučaju kada treća strana naloži njegov angažman, a to je banka traži hipoteku - mora se imati procjena nekretnine, sudski postupak – sud traži osiguranje dokaza, banka traži uknjiženu nekretninu – treba se provesti etažiranje itd.

Djelatnost sudskog vještaka je daleko šira nego što se na prvi pogled čini. To proizlazi iz činjenice da se samim nazivom "sudski" asocira na nešto ili nekoga što treba samo ako se kojim slučajem nađemo na sudu. Samo jedan od aspekata djelatnosti sudskog vještaka je suradnja sa sudom i angažman od strane suda.

Međutim naziv "sudski" proizlazi iz institucije koja ga je imenovala i licencirala, a to je sud.

Prednosti angažiranja vještaka je face-to-face komunikacija gdje u jednoj osobi možete naći izvor informacija i savjeta za široki spektar pojedinih poddjelatnosti.

Stalni sudski vještak je fizička osoba koja je na temelju dosadašnjeg iskustva i savjesnosti odabrana od strane suda kao specijalista za pojedino područje. Kaže se još da je sudski vještak produžena ruka suda, gdje sud traži od vještaka stručno mišljenje kako bi ono bilo uzeto kao dokaz u nekom sporu.


Vještačenje, koje tada vještak provodi, je stručni nalaz i mišljenje o nekom događaju ili pojavi, a vezano je za neku specijalnost (graditeljstvo, medicina, promet itd.). Takvi stručni elaborati mogu služiti kao dokaz na sudu, ali mogu služiti i za sve druge stručne potrebe kako će biti dalje objašnjeno.


 

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
01 3462 692 01 3462 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Telefon:
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.