Zagreb
5°C
Subota
4°C
16°C
Nedjelja
2°C
13°C
Ponedjeljak
9°C
15°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zagreb
Dubrava
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Blato
Borongaj
Borovje
Botinec
Brestje
Brezovica
Bukovac
Buzin
Centar
Črnomerec
Čulinec
Cvjetno naselje
Dubec
Dubrava
Dugave
Ferenščica
Folnegovićevo
Gajnice
Gračani
Ivanja Reka
Jakuševec
Jankomir
Jarun
Kajzerica
Kanal
Klara
Knežija
Kruge
Ksaver
Kustošija
Kvatrić
Lanište
Lučko
Ljubljanica
Maksimir
Malešnica
Markuševec
Medveščak
Mikulići
Mlinovi
Peščenica
Podsused
Poljanice
Prečko
Ravnice
Remete
Remetinec
Retkovec
Rudeš
Savica
Savski gaj
Šestine
Sesvete
Sigečica
Siget
Sloboština
Sopot
Špansko
Središće
Srednjaci
Stenjevec
Stupnik
Sveta Nedelja
Svetice
Travno
Trešnjevka
Trnava
Trnovčica
Trnsko
Trnje
Trokut
Utrina
Veliko Polje
Volovčica
Voltino
Vrapče
Vrbani
Vrbik
Vukomerec
Zapruđe
Zavrtnica
Žitnjak
Hrana i piće - Dubrava
Foto studio ĐURĐICA
Fotografski i ugostiteljski obrt Dubrava, Zagreb
Saznaj više
Hrana i piće - Dubrava - okolica
Sjaj kamen
Čišćenje, zaštita i njega kamena, keramike, cotta teracotta i gnajsa
Saznaj više
Ježeva kućica
Saznaj više
MOJA BAKLAVA j.d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Saznaj više
Moje malo zlato
Saznaj više
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Servis računala i laptopa - IT- EXTOLLO
Izgubili ste važne podatke s računala? Postoji rješenje
Gubitak podataka – fotografija, dokumenata, poslovnih datoteka ili čak cijelih projekata – može biti izuzetno stresna situacija. Bilo da je riječ o iznenadnom kvaru tvrdog diska, slučajnom brisanju, virusu ili neuspješnom ažuriranju sustava, osjećaj bespomoćnosti je gotovo uvijek isti.Ali ne brinite – podatke je često moguće spasiti, uz pravovremenu reakciju i pomoć iskusnih stručnjaka.Što učiniti kada izgubite podatke?Prvo i najvažnije: nemojte paničariti i nemojte pokušavati sami „popraviti“ stvar ako niste sigurni što radite. Svaki pogrešan korak može dodatno otežati ili onemogućiti oporavak podataka.Isključite računalo ili uređaj s kojeg su podaci nestali, nemojte ništa novo instalirati niti snimati na njega i što prije potražite stručnu pomoć.Kako funkcionira oporavak podataka?Oporavak podataka obavlja se specijaliziranim alatima i softverom, a u složenijim slučajevima i u laboratorijskim uvjetima. Iskusni IT stručnjaci analiziraju oštećeni medij (HDD, SSD, USB, memorijsku karticu) i pokušavaju rekonstruirati izgubljene ili oštećene podatke.U većini slučajeva moguće je spasiti:dokumente i fotografije,baze podataka i poslovne datoteke,cijele particije ili operativne sustave.Brzina reakcije i razina oštećenja ključni su faktori u uspjehu oporavka.IT-EXTOLLO – stručnjaci za spašavanje podatakaAko ste izgubili važne podatke, ne gubite vrijeme – obratite se IT-EXTOLLO iz Zagreba, tvrtki specijaliziranoj za informatičku podršku, oporavak podataka i sigurnosna rješenja. Njihov tim ima iskustvo s najrazličitijim scenarijima gubitka podataka – od fizički oštećenih diskova do zaraženih sustava.IT-EXTOLLO koristi profesionalne alate i metode kojima uspješno vraća podatke s računala, servera, prijenosnih diskova, USB-ova i drugih medija. Osim toga, nude i savjetovanje o sigurnosnom backup sustavu, kako bi se ovakvi problemi u budućnosti izbjegli.Više informacija i kontakt potražite na www.it-extollo.hr
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Proslavite krštenje, krizmu ili pričest uz vrhunsku hranu i atmosferu
Sakramenti poput krštenja, krizme i prve pričesti posebni su trenuci u životu svake obitelji, koji se pamte cijeli život. Takve prigode zaslužuju svečanu proslavu u ugodnom ambijentu, uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Sobe, bistro i pečenjara Viki idealno su mjesto za organizaciju ovih važnih događaja, pružajući savršenu kombinaciju toplog ugođaja, ukusnih jela i profesionalne organizacije.Organizacija obiteljskih svečanosti može biti stresna, no uz pravi odabir lokacije, slavlje može proteći bez briga, u opuštenoj atmosferi i s naglaskom na uživanje u svakom trenutku. U bistrou i pečenjari Viki, obitelji mogu uživati u prostranom, ugodnom i elegantno uređenom prostoru, savršenom za okupljanje najmilijih i slavlje koje će svi pamtiti.Hrana je ključan dio svake svečanosti, a u Viki bistrou i pečenjari nude se vrhunski mesni specijaliteti s roštilja, tradicionalna domaća jela i svježe pripremljene delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Meni se može prilagoditi potrebama slavljenika, bilo da želite bogatu mesnu gozbu, laganija jela, vegetarijanske opcije ili posebne dječje obroke. Svježe namirnice, pažljivo pripremljena jela i izdašne porcije jamče da će gosti uživati u svakom zalogaju.Osim vrhunske hrane, proslave u bistrou i pečenjari Viki odlikuju se odličnom uslugom i gostoljubivom atmosferom. Stručni tim pobrinut će se za sve detalje – od postavljanja stolova i dekoracije prostora do organizacije jelovnika i poslužitelja, kako biste se vi mogli potpuno posvetiti slavljenju s obitelji i prijateljima.Bez obzira na to planirate li manju, intimnu proslavu ili veliko obiteljsko okupljanje, Sobe, bistro i pečenjara Viki pružaju savršene uvjete za nezaboravno slavlje. Ugodan ambijent, izvrsna hrana i vrhunska usluga osigurat će da vaš poseban dan prođe u najboljem mogućem raspoloženju. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i proslavite krštenje, krizmu ili pričest u vrhunskom okruženju koje će oduševiti vas i vaše goste!
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA
Pao vam mobitel? Evo kako znati je li puklo samo staklo ili i ekran
Mobitel vam je ispao iz ruke i sada gledate u napukli zaslon – poznat scenarij? U tom trenutku mnogi se pitaju: je li puklo samo zaštitno staklo ili je oštećen i sam ekran? Razlika nije samo u cijeni popravka, već i u funkcionalnosti uređaja. Evo kako možete sami prepoznati ozbiljnost štete – i što vam je činiti dalje.Za brzu i profesionalnu dijagnozu, korisnici u Zagrebu mogu se obratiti MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA, ovlaštenom servisu s dugogodišnjim iskustvom.Kako prepoznati puknuće stakla?Ako vidite pukotine po površini zaslona, ali mobitel normalno prikazuje sliku i dodirna funkcija radi bez poteškoća, vrlo je vjerojatno da je puklo samo vanjsko staklo. Ipak, nemojte ignorirati problem – puknuto staklo može dalje oštetiti ekran ili prouzročiti ozljede prstiju.Kada je oštećen i ekran?Oštećenje ekrana (LCD ili OLED zaslona) prepoznaje se po sljedećim znakovima:Crne mrlje, linije ili obojeni tragoviZaslon ne prikazuje sliku ili titraDodirni sloj (touch) ne reagira ili radi samo djelomičnoZaslon je potpuno crn iako je uređaj uključenU tom slučaju, riječ je o kompleksnijem oštećenju koje zahtijeva zamjenu cijelog modula – stakla, digitizera i ekrana.Zašto je važna brza reakcija?Čak i ako trenutno sve radi, oštećeno staklo može:Dalje pucati pri najmanjem pritiskuDopustiti vlagi ili prašini da uđu u unutrašnjost uređajaSmanjiti osjetljivost zaslona i vidljivostZato je preporučljivo odmah posjetiti stručnjake koji će točno utvrditi štetu i predložiti optimalno rješenje.Gdje popraviti ekran brzo i pouzdano?U Zagrebu, MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA nudi brzu dijagnostiku, zamjenu stakla ili cijelog ekrana, kao i kvalitetne zamjenske dijelove za sve popularne brendove.Osim servisa, nude i širok izbor:zaštitnih stakala i maskicapunjača i dodatne opremebaterija i rezervnih dijelovaAdresa i kontakti dostupni su na službenoj stranici: www.mobyoprema.hrNe čekajte da se šteta pogorša – dođite na provjeru i osigurajte svom mobitelu novi život uz pomoć pouzdanih stručnjaka iz MOBY OPREME I SERVISA MOBITELA.
Saznaj više
Šivaći pribor za tekstilnu konfekciju i galanteriju
Što sve mora imati dobar krojački studio? Top 5 artikala koje nabavljaju profesionalci
Krojački studio nije samo mjesto gdje se izrađuje ili popravlja odjeća, već prostor u kojem kreativnost i preciznost dolaze do izražaja. Kako bi svaki projekt bio uspješno izveden, krojačima je potrebna kvalitetna oprema i pouzdani materijali. Postoje određeni artikli bez kojih se nijedan ozbiljan krojački studio ne može zamisliti, a upravo oni čine razliku između amaterskog i profesionalnog pristupa.Jedan od nezaobilaznih dodataka su patentni zatvarači, koji dolaze u različitim dužinama, bojama i izvedbama. Njihova funkcionalnost i trajnost presudni su kod izrade jakni, haljina, torbi i mnogih drugih odjevnih predmeta. Uz njih, konac je osnovni materijal svakog krojačkog posla. Kvalitetan konac osigurava čvrstoću šava, ali i estetiku završne obrade, stoga je njegova odabir jednako važan kao i sama tkanina.Tkanine su, naravno, srce svakog krojačkog studija. Raznolika ponuda materijala omogućuje prilagodbu dizajna, udobnosti i funkcionalnosti, a izbor kvalitetnih tkanina ključan je za zadovoljstvo klijenata.Čičak traka danas je nezamjenjiv element u mnogim odjevnim i tehničkim rješenjima. Osim što pruža praktičnost i jednostavnost upotrebe, često se koristi u sportskoj odjeći, obući i dodacima.Konačno, metalni drukeri i ostala metalna galanterija (rinčice, kopče, alke, zakovice) predstavljaju detalj koji odjeći daje ne samo funkcionalnost, već i estetsku vrijednost. Koriste se u izradi hlača, jakni, radne odjeće i raznih modnih dodataka, a njihova čvrstoća i izdržljivost bitni su za dugotrajnost proizvoda.Profesionalni krojački studiji znaju da je ulaganje u provjerene i kvalitetne artikle jedini način da se osigura vrhunski rezultat i zadovoljstvo klijenata. Tvrtka OMNITEH nudi širok asortiman materijala i dodataka, uključujući patentne zatvarače, konce, čičak trake, razne vrste tkanina i metalne drukere, kao i mnoge druge artikle iz široke ponude, te na taj način pruža podršku svima koji žele podići svoj krojački posao na višu razinu.
Saznaj više
Foto studio ĐURĐICA
Romantične zaručničke fotografije – početak vaše ljubavne priče u kadru
Zaručnički period jedno je od najuzbudljivijih razdoblja u životu para – vrijeme ispunjeno planovima, uzbuđenjem i radošću zbog zajedničke budućnosti. Upravo zato sve više parova odlučuje ovaj poseban trenutak ovjekovječiti kroz profesionalno zaručničko fotografiranje.Romantične zaručničke fotografije nisu samo uspomena na trenutak kada ste odlučili reći „da“ – one su vizualna priča o vašoj ljubavi, emocijama i osobnosti koju ćete s ponosom dijeliti s obitelji i prijateljima, koristiti u pozivnicama, poklonima ili jednostavno čuvati kao dio svoje ljubavne kronike.Zašto su zaručničke fotografije poseban doživljaj?Za razliku od vjenčanja, koje je često ispunjeno dinamičnim rasporedom i puno obaveza, zaručničko fotografiranje pruža opuštenu i intimnu atmosferu, savršenu za izražavanje emocija i povezivanje pred objektivom.To je prilika da budete ono što jeste – bez treme, u prirodnom okruženju koje odražava vaš stil i odnos. Bilo da se odlučite za šetnju gradom, zalazak sunca na obali, šumu, polje lavande ili omiljeni kafić, svaka fotografija nosit će autentičan pečat vaše ljubavi.Priprema za fotografiranje – što očekivati?Zaručničko snimanje nije samo niz poza – to je vođeni kreativni proces koji vam pomaže da se opustite i povežete pred kamerom. Iskusni fotograf zna prepoznati vašu dinamiku kao para i pretočiti je u kadrove koji pričaju vašu priču.Preporučuje se ponijeti nekoliko odjevnih kombinacija, uključiti rekvizite koji su vam važni (poput knjiga, pića, dekica ili glazbenih instrumenata), a najvažnije je – biti nasmijani, prisutni i u trenutku.Osim što je riječ o divnom iskustvu, fotografiranje je i odlična priprema za vjenčano snimanje – mnogi parovi navode kako im je upravo zaručnički photosession pomogao da se kasnije osjećaju opuštenije pred objektivom.Uspomena koju ćete voljeti iznova gledatiZaručničke fotografije često postaju dio pozivnica, zahvalnica, dekoracije na vjenčanju, albuma ili poklona za roditelje. Osim toga, to je i dragocjena uspomena na jedno posebno poglavlje koje često proleti u organizaciji i planiranju.Profesionalne fotografije vraćaju vas tim trenucima kad god ih pogledate – podsjećaju vas na emocije, poglede, dodire i sve ono što vas je dovelo do zajedničkog "zauvijek".Ovjekovječite svoju ljubav uz Foto studio ĐURĐICAAko želite zaručničke fotografije koje odišu prirodnošću, emocijom i osobnošću, obratite se Foto studiju ĐURĐICA iz Zagreba. Njihov iskusni tim pristupa svakom paru s pažnjom i razumijevanjem, pretvarajući spontane trenutke u vječne uspomene.Bez obzira birate li romantične kadrove u prirodi, urbane vizure grada ili intimne scene koje odražavaju vašu svakodnevicu, Foto studio ĐURĐICA pomoći će vam da vaša ljubavna priča zablista u pravom svjetlu – baš onako kako zaslužuje.Započnite svoje novo poglavlje s osmijehom, iskrom u očima i fotografijama koje će vam uvijek vraćati srce na početak.
Saznaj više
VALLIS - RESTAURANT
Zašto je restoran Vallis omiljena adresa za obiteljske proslave u Sesvetama?
Obiteljske proslave su trenuci koje pamtimo cijeli život – od prvih rođendana i krštenja, preko krizmi i pričesti, pa sve do vjenčanja i obljetnica. Upravo zato izbor lokacije igra ključnu ulogu u stvaranju lijepih uspomena. U srcu Sesveta, restoran Vallis izdvaja se kao mjesto kojem se obitelji iznova vraćaju kada žele tople, svečane i besprijekorno organizirane proslave.Atmosfera restorana Vallis spoj je ugodnog domaćeg ozračja i pažljivo osmišljene elegancije. Interijer odiše toplinom, dok prostrana terasa s pogledom na zelenilo pruža idealno okruženje za proljetna i ljetna slavlja. No ono što goste posebno oduševljava nije samo ambijent, već osjećaj dobrodošlice i pažnja koju osoblje posvećuje svakom detalju – od prvog pozdrava do zadnjeg serviranog jela.Mnoge obitelji upravo u Vallisu pronalaze pouzdanog partnera za organizaciju važnih trenutaka jer znaju da će sve proteći glatko. Svako slavlje pomno se dogovara s gostima, a jelovnik se prilagođava željama i potrebama – bilo da se radi o tradicionalnoj gozbi s pečenjem i domaćim prilozima, modernijim gastro varijantama ili posebnoj prehrani za djecu i osobe s intolerancijama.Dodatan razlog zbog kojeg se Vallis često bira za obiteljske proslave je i njegova funkcionalnost. Prostor je dovoljno velik da primi veći broj uzvanika, a opet dovoljno topao da se i manja slavlja osjećaju intimno i posebno. Uz sve to, restoran nudi i prostrano dječje igralište, što roditeljima omogućuje da se opuste dok se njihovi najmlađi zabavljaju na sigurnom.Kad obitelji traže mjesto gdje će obilježiti svoje najvažnije trenutke, restoran Vallis se nameće kao prvi izbor u Sesvetama. To nije samo zbog kvalitetne hrane i ugodne atmosfere, već i zbog iskrene predanosti domaćina koji razumiju koliko su ti trenuci dragocjeni. Zato ne čudi što se Vallis iz godine u godinu potvrđuje kao omiljena destinacija za proslave koje ostaju u srcu.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
Sjaj kamen
Kako vratiti stari sjaj zapuštenim kamenim površinama
Prirodni kamen oduvijek se smatra simbolom trajnosti, elegancije i luksuza. No, bez pravilne njege i održavanja, i najkvalitetnije kamene površine s vremenom izgube svoj sjaj – pojavljuju se mrlje, ogrebotine i tragovi istrošenosti. Dobra vijest je da se i najzapušteniji kamen može obnoviti i ponovno zablistati u svom punom sjaju.Zašto kamen gubi sjaj?Kamen je materijal koji diše i reagira na vanjske utjecaje. Dugotrajno izlaganje vlazi, prljavštini, kemikalijama ili jednostavno svakodnevnom korištenju dovodi do:gubitka prirodnog sjaja,sitnih pukotina i ogrebotina,upijanja mrlja,erozije površine.Rješenje – profesionalna obnova i poliranjeSamostalno čišćenje često nije dovoljno. Pravi rezultati postižu se profesionalnim metodama poput brušenja, kristalizacije i poliranja, koje vraćaju kamenu njegovu glatkoću i sjaj. Osim estetskog učinka, obnova produžuje vijek trajanja kamene površine i olakšava buduće održavanje.Sjaj kamen – partner za vrhunsku njegu kamena u ZagrebuZa dugotrajnu ljepotu i otpornost kamena ključna je pravilna njega. Upravo zato tu je Sjaj kamen iz Zagreba – poduzeće specijalizirano za uvoz, distribuciju i prodaju specijalnih Lithofin proizvoda namijenjenih čišćenju, zaštiti i održavanju mramora, svih vrsta prirodnog kamena te keramike cotta i terracotta.Lithofin proizvodi prepoznati su u cijelom svijetu po svojoj učinkovitosti i dugotrajnom djelovanju, a njihova upotreba omogućava da svaka kamena površina zadrži prirodnu ljepotu, otpornost i sjaj.Vratite život svojim kamenim površinamaNe dopustite da vrijedne površine izgube svoju kvalitetu i izgled. Odaberite provjerena rješenja i obratite se stručnjacima iz Sjaj kamen – vašem pouzdanom partneru za dugotrajnu njegu i zaštitu kamena.Više informacija potražite na www.sjaj-kamen.hr.
Saznaj više
Zanimljivo
Servis računala i laptopa - IT- EXTOLLO
Izgubili ste važne podatke s računala? Postoji rješenje
Gubitak podataka – fotografija, dokumenata, poslovnih datoteka ili čak cijelih projekata – može biti izuzetno stresna situacija. Bilo da je riječ o iznenadnom kvaru tvrdog diska, slučajnom brisanju, virusu ili neuspješnom ažuriranju sustava, osjećaj bespomoćnosti je gotovo uvijek isti.Ali ne brinite – podatke je često moguće spasiti, uz pravovremenu reakciju i pomoć iskusnih stručnjaka.Što učiniti kada izgubite podatke?Prvo i najvažnije: nemojte paničariti i nemojte pokušavati sami „popraviti“ stvar ako niste sigurni što radite. Svaki pogrešan korak može dodatno otežati ili onemogućiti oporavak podataka.Isključite računalo ili uređaj s kojeg su podaci nestali, nemojte ništa novo instalirati niti snimati na njega i što prije potražite stručnu pomoć.Kako funkcionira oporavak podataka?Oporavak podataka obavlja se specijaliziranim alatima i softverom, a u složenijim slučajevima i u laboratorijskim uvjetima. Iskusni IT stručnjaci analiziraju oštećeni medij (HDD, SSD, USB, memorijsku karticu) i pokušavaju rekonstruirati izgubljene ili oštećene podatke.U većini slučajeva moguće je spasiti:dokumente i fotografije,baze podataka i poslovne datoteke,cijele particije ili operativne sustave.Brzina reakcije i razina oštećenja ključni su faktori u uspjehu oporavka.IT-EXTOLLO – stručnjaci za spašavanje podatakaAko ste izgubili važne podatke, ne gubite vrijeme – obratite se IT-EXTOLLO iz Zagreba, tvrtki specijaliziranoj za informatičku podršku, oporavak podataka i sigurnosna rješenja. Njihov tim ima iskustvo s najrazličitijim scenarijima gubitka podataka – od fizički oštećenih diskova do zaraženih sustava.IT-EXTOLLO koristi profesionalne alate i metode kojima uspješno vraća podatke s računala, servera, prijenosnih diskova, USB-ova i drugih medija. Osim toga, nude i savjetovanje o sigurnosnom backup sustavu, kako bi se ovakvi problemi u budućnosti izbjegli.Više informacija i kontakt potražite na www.it-extollo.hr
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Proslavite krštenje, krizmu ili pričest uz vrhunsku hranu i atmosferu
Sakramenti poput krštenja, krizme i prve pričesti posebni su trenuci u životu svake obitelji, koji se pamte cijeli život. Takve prigode zaslužuju svečanu proslavu u ugodnom ambijentu, uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Sobe, bistro i pečenjara Viki idealno su mjesto za organizaciju ovih važnih događaja, pružajući savršenu kombinaciju toplog ugođaja, ukusnih jela i profesionalne organizacije.Organizacija obiteljskih svečanosti može biti stresna, no uz pravi odabir lokacije, slavlje može proteći bez briga, u opuštenoj atmosferi i s naglaskom na uživanje u svakom trenutku. U bistrou i pečenjari Viki, obitelji mogu uživati u prostranom, ugodnom i elegantno uređenom prostoru, savršenom za okupljanje najmilijih i slavlje koje će svi pamtiti.Hrana je ključan dio svake svečanosti, a u Viki bistrou i pečenjari nude se vrhunski mesni specijaliteti s roštilja, tradicionalna domaća jela i svježe pripremljene delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Meni se može prilagoditi potrebama slavljenika, bilo da želite bogatu mesnu gozbu, laganija jela, vegetarijanske opcije ili posebne dječje obroke. Svježe namirnice, pažljivo pripremljena jela i izdašne porcije jamče da će gosti uživati u svakom zalogaju.Osim vrhunske hrane, proslave u bistrou i pečenjari Viki odlikuju se odličnom uslugom i gostoljubivom atmosferom. Stručni tim pobrinut će se za sve detalje – od postavljanja stolova i dekoracije prostora do organizacije jelovnika i poslužitelja, kako biste se vi mogli potpuno posvetiti slavljenju s obitelji i prijateljima.Bez obzira na to planirate li manju, intimnu proslavu ili veliko obiteljsko okupljanje, Sobe, bistro i pečenjara Viki pružaju savršene uvjete za nezaboravno slavlje. Ugodan ambijent, izvrsna hrana i vrhunska usluga osigurat će da vaš poseban dan prođe u najboljem mogućem raspoloženju. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i proslavite krštenje, krizmu ili pričest u vrhunskom okruženju koje će oduševiti vas i vaše goste!
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više