OCIJENI

Kako odabrati savršeni svadbeni buket

Objavljeno: 16.8.2023. 14:56

Svadbeni dan je, bez ikakve sumnje, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svake žene. Između odabira savršene vjenčanice, mjesta održavanja vjenčanja, izbora torte i kreiranja liste gostiju, detalj koji često zasjenjuje ostale, ali je jednako važan, odabir je savršenog svadbenog buketa.

Buket nije samo skup cvjetova koje mlada drži u rukama na svom vjenčanju. To je suptilan dodatak koji dodaje poseban pečat cijeloj slici i ukupnom dojmu. Svadbeni buket, poput vjenčanice, treba odražavati osobnost, stil i estetiku mlade, ali i uskladiti se s temom i bojama vjenčanja.

S toliko različitih stilova, boja, vrsta cvijeta i aranžmana, kako odlučiti koji buket je savršen za vas? U ovom ćemo članku istražiti umjetnost i znanost iza odabira savršenog svadbenog buketa. Od toga kako odabrati pravu vrstu i boju cvijeta, kako razumjeti što svaki cvijet simbolizira, do savjeta o tome kako sačuvati buket nakon velikog dana - sve to možete pronaći u nastavku.

Odabir savršenog svadbenog buketa

Odabir prave vrste i boje cvijeta za vaš svadbeni buket nije uvijek lagan zadatak, ali svakako je uzbudljiv.

  • Sezonski cvjetni izbor

Prva stvar koju treba razmotriti je sezona u kojoj se vjenčanje održava. Određene vrste cvijeća cvatu u specifičnim godišnjim dobima pa njihov izbor može ovisiti o tome je li vaše vjenčanje zimi, proljeće, ljeto ili jesen. Primjerice, ljiljani i ruže dostupni su tijekom cijele godine, dok su tulipani najbolji za proljetna vjenčanja.

  • Usklađenost boje buketa s temom vjenčanja

Boja cvijeća također igra ključnu ulogu u odabiru buketa. Boje bi trebale biti u skladu s temom vjenčanja i vjenčanicom. Ako imate određenu boju ili shemu boja za svoje vjenčanje, to može biti polazna točka. No, nemojte se bojati eksperimentirati s kontrastnim bojama da bi buket bio uočljiv.

  • Simbolika i značenje cvijeća

Svaki cvijet nosi posebno značenje i simboliku, a ovo može biti važan faktor prilikom odabira. Na primjer, ruže tradicionalno simboliziraju ljubav, dok kalu predstavlja čistoću i nevinost. Orhideja se povezuje s ljepotom, dok ljiljani mogu simbolizirati obnovu i preporod.

Kako sačuvati svadbeni buket za uspomenu?

Nakon što se cijeli dan divite svom prekrasnom buketu, vjerojatno ćete ga htjeti sačuvati kao uspomenu na svoj poseban dan. Postoji nekoliko metoda za očuvanje svadbenog buketa. Jedan od najpopularnijih načina je sušenje, gdje buket treba objesiti naopako u suhoj, tamnoj prostoriji. Ovaj proces može potrajati nekoliko tjedana. Postoji i metoda zamrzavanja, koja uključuje sušenje cvijeta u posebnoj vrsti pijeska, što pomaže očuvati boju i oblik cvijeta. Na kraju, možete se odlučiti i za profesionalno očuvanje buketa, gdje se koriste posebne tehnike kako bi buket izgledao svježe i živopisno dugi niz godina.

Bez obzira na to koju vrstu cvijeta, boju ili tehniku očuvanja odaberete, važno je da vaš buket odražava vašu osobnost i vaš jedinstveni stil jer na kraju dana, to je vaš trenutak da zasjate. Ako tražite savršeni svadbeni buket, posjetite cvjećarnicu Danijela, smještenu na Koledinečkoj 4 (lokal broj 54) u Zagrebu. Sa širokim rasponom svježeg cvijeća i stručnim timom, oni su tu da vam pomognu da vaše vizije pretvore u stvarnost. Cvjećarna Danijela prodaje cvijeće za sve prigode. Dodatne informacije potražite na IG profilu.

OCIJENI