OCIJENI

Buket, cvjetni aranžman ili "flower box": Savjeti za odabir prema prigodi

Objavljeno: 31.7.2020. 8:00

Svima nam je poznato da je cvijeće uvijek dobar odabir kada se radi o poklonima i svečanim prigodama, a velik broj ljudi poklanja cvijeće dragim osobama i u svakodnevnim situacijama. No, je li cvijeće „pravi“ odabir za situaciju, odnosno za koju prigodu pokloniti buket, za koju cvjetni aranžman, a kada je „flower box“ savršeno rješenje?

Buket je najpopularniji način darivanja u svijetu cvijeća, a ova činjenica ne čudi s obzirom na njegovu praktičnost i dostupnost. Buket je specifičan po tome što je napravljen i predviđen za držanje u ruci stoga se lako prenosi i ima kraće vrijeme izrade. Buketi se najčešće izrađuju za mladenke, zatim se poklanjaju prilikom prigode pričesti, krizme ili svečanog primitka diplome na fakultetu. Naravno, buket se dragoj osobi može pokloniti svakodnevno i čini jedan od klasičnih poklona koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Cvjetni aranžman pak nešto je širi pojam, a najčešće se odnosi na cvijeće posebno aranžirano za odlaganje na stol ili neku drugu površinu. Također, nerijetko se aranžira u košarama, s time da je najčešći način izrade cvjetnog aranžmana uz pomoć spužve za aranžiranje cvijeća. Oni veći aranžmani uglavnom su rezervirani za sprovode ili odlazak na groblje, dok manji aranžmani mogu biti idealan poklon za posjet obitelji i bližnjima ili neku drugu sličnu prigodu.


„Flower box“ predstavlja najnoviji hit u svijetu cvijeća, što ne čudi kada predstavlja profinjenost i ljepotu uz maksimalnu eleganciju i jednostavnost. Najčešće se aranžira s ružama, no one se znaju kombinirati i s drugim cvijećem koje se postavlja u elegantnu kutiju ovalnog oblika. Kutija se zatim najčešće uređuje profinjenim mašnama, a cijeli koncept  zamišljen je kao vrlo jednostavan, s minimalnim brojem boja. Ovakav aranžman idealan je kao poklon voljenim osobama za Valentinovo, zatim kod svečane dodjele diplome na fakultetu, krštenje i ostale sakramente, ali i za svakodnevno darivanje dragih osoba. Njegova jednostavnost otvara mogućnosti za skoro svaku prigodu.

Kod cvjetnih izbora, svakako je dobro savjetovati se s iskusnim cvjećarom koji vas može savjetovati vezano za još mnoge druge detalje, a koji će uveličati vaš poklon. Primjerice, usluga u Cvjećarni Danijela može se pohvaliti vrhunskom uslugom i dugogodišnjim iskustvom koje će zasigurno pomoći pri vašem izboru. Osim što posvećuju pažnju svakom detalju i aranžmane izrađuju prema individualnim željama, svoj aranžman možete naručiti i u Online trgovini.

OCIJENI