OCIJENI

Aranžmani za groblje: Izaberite najprikladnije

Objavljeno: 3.9.2020. 16:59

Jedan od najljepših i najčešćih načina prisjećanja onih najmilijih koji nisu više s nama je kroz cvjetne aranžmane. Uz cvjetne aranžmane lakše je izraziti osjećaje i reflektirati osobnost preminule osobe u znak sjećanja na nju.

Danas cvjetne aranžmane za groblje možemo pronaći u svim oblicima i vrstama, od duguljastih polegnutih aranžmana do aranžmana u košarama, uspravnih aranžmana ili aranžmana ukomponiranih s manjim skulpturama. Također, iako su se prije poštivale određene boje za takve specifične prigode, danas je moguće pronaći aranžman za groblje u bilo kojoj boji.
       
 
No ipak, za određene prigode, na groblje se nose određene vrste cvijeća. Tako, na primjer, najčešći odabir za sprovode su ljiljani i kale. Ljiljani, ako su bijeli, simboliziraju čistoću i nevinost, kako bi preminula osoba imala lakši put na drugi svijet. Osim toga, za sprovode se još nose i gerberi, ruže, i orhideje. Gerberi simboliziraju čistoću, a orhideje i ruže ljubav. Boja i vrsta cvijeća koje se odabire za cvjetni aranžman ovise o godinama i, često, o spolu preminule osobe. Tako se za žene odabiru toplije, a za muškarce hladnije boje cvijeća.

Blagdan Svih Svetih posebna je prigoda prisjećanja najmilijih, a uz redovni odlazak na groblje i paljenje lampiona, cvjetni aranžmani neizostavan su detalj ovog blagdana. Cvijeće koje se u ovoj prigodi nosi na groblje su najčešće krizanteme, a specifične su po tome što cvjetaju isključivo u studenom i simboliziraju prolaznost i žaljenje za voljenim osobama.
 
        
 
Osim za sprovod i blagdan Svih Svetih, cvijeće se još često nosi za blagdane i godišnjice. Cvijeće koje često vidimo na groblju su irisi koji predstavljaju vjeru i nadu, hortenzije koje označavaju srdačnost i ljubav, božur koji predstavlja čast, suncokret koji simbolizira afekciju i zajedništvo, zumbul koji označava postojanost i ustrajnost te ostalo cvijeće kao što su karanfili, mimoze i tulipani.

Cvjetne aranžmane za groblje po vašoj želji možete pronaći u Cvjećarni Danijela. Osim  gotovih cvjetnih aranžmana uvijek možete sami osmisliti vlastiti i sa stručnjacima svoju ideju dovesti do realizacije. Prikažite osobnost voljene osobe kroz savršeni cvjetni aranžman i njegujte sjećanje na nju kroz simboliku cvijeća.

OCIJENI