OCIJENI

VETERINARSKA LJEKARNA FILTEA - Veterinarske dijete

Objavljeno: 13.4.2021. 10:42

ZAŠTO VETERINARSKE DIJETE?

Naši ljubimci trebaju uravnoteženu prehranu kako bi njihove potrebe za vitaminima i hranjivim tvarima bile zadovoljene. Normalna hrana za ljubimce često pritom nije dovoljna. Kao dodatak dnevnoj količini hrane pomažu dodatni proizvodi koji uravnotežuju prehrambene nedostatke. Kod specifičnih oboljenja ljubimaca vrlo je često potrebna prehrana s veterinarskom dijetalnom hranom kako bi se poduprla terapija osnovnog oboljenja. Kod nas možete naći sve što ljubimcu treba za uravnoteženu i terapijsku prehranu - za zdrav i dug život!
 
Svako kliničko stanje zahtijeva određenu dijetu bilo da se radi o probavnim smetnjama, dijabetesu, mokraćnom kamenju ili bubrežnoj insufincijenciji. Važno je znati da hrana ne sadrži nikakve lijekove, a ponekad se koristi i radi prevencije. Tako npr. za životinje u slučaju akutnih poremećaja probave preporuča se GASTRO-INTESTINAL. U slučaju sumnje na intoleranciju na određene sastojke hrane koristi se HYPOALLERGENIC. Kako bi se osiguralo topljenje struvitnih mokraćnih kamenaca i kako bi se spriječilo njihovo ponovno formiranje tu je URINARY S/O. Dobro je da vašoj maci povremeno u ishranu uključite dijetu koja služi kao dopuna za uništavanje kamenčića u mokraćnim putevima. To može biti ROYAL CANIN Urinary S/O High Dilution. Ili ukoliko se dogodi da vaša mačka iz bilo kog razloga povrati svoj obrok, ponekad je pametno da joj se, kada se probavni organi smire od prve iritacije, uključi u ishranu dijeta protiv ovakvih smetnji, npr. ROYAL CANIN Gastro Intestinal.
 
Izbor proizvođača najviše zavisi od preporuke vašeg veterinara, ali i od toga što je vašem ljubimcu više po ukusu. Mi vam nudimo većinu veterinarskih dijeta u obliku granula ili konzervirane hrane za razna oboljenja vašeg ljubimca.

          

PREPARATI ZA SUZBIJANJE NAMETNIKA U NAŠOJ PONUDI SU:

 
IZDVAJAMO ZA VAS:Frontline COMBO je ektoparaziticidno sredstvo protiv vanjskih parazita (insekticid/akaricid) za pse i mačke. Pruža zaštitu i uništava buhe i krpelje mjesec dana nakon primjene. Iznimno korisno svojstvo koje FRONTLINE Combo ima je učinak prekidanja razvojnog ciklusa buhe. Osim što uništava odrasle buhe i krpelje djeluje i na razvojne stadije buhe, na jajašca i larve, čime se znatno ograničava invazija okoliša razvojnim stadijima buha.

FRONTLINE Combo sadrži dvije aktivne tvari koje omogućuju dvostruko djelovanje:
  • FIPRONIL ima dugotrajno insekticidno i akaricidno djelovanje. Kontaktno ubija buhe, krpelje, uši i pauši.
  • S – METOPREN je inhibitor razvoja ličinki i prekida razvoj buhe.
Kako FRONTLINE Combo djeluje?
  • Frontline COMBO ubija buhe, krpelje i pauši
Frontline COMBO ubije buhe i krpelje u kontaktu s aktivnom tvari. Djeluje na živčani sustav parazita. Na živčani sustav sisavca nema nikakav učinak, pa je zato vrlo siguran.
 
  • S- metopren prekida razvoj
Kako prekida razvoj buha, Frontline COMBO sprječava razvoj novih buha u okolini životinje, pa time smanjuje mogućnost da vaš ljubimac ima ponovo problem s buhama.

Samo 5% buha je na psima i mačkama!

DJELOVANJE: Zaštita od buha koje uzrokuju svrbež, kožna oboljenja, alergije i upale, mora biti zaštita od:
  • ODRASLIH BUHA, na psima i mačkama koje liježu jajašca
  • JAJAŠACA koja padaju s pasa i mačaka na tlo, gdjegod se ljubimci kreću i zadržavaju se u tepihu, podu, pod namještajem...
  • LIČINKI I KUKULJICA koje se izlegu iz jajašaca su vrlo otporne pa ih se vrlo teško rješavamo

Frontline COMBO prekida razvoj buha u svim stadijima. Buhe u okolišu se ne razvijaju te se psi i mačke ne mogu ponovno infestirati.

Krpelji – istinska opasnost! Samo Frontline COMBO dokazano štiti od bolesti koje prenose krpelji
Krpelji prenose opasne bolesti kao što su piroplazmoza, lajmska borelioza ili erlihioza. U prosjeku je potrebno 48 sati za prijenos bolesti na pse i mačke. Stoga je nužno potrebno upotrijebiti antiparazitik kao što je Frontline COMBO, koji ubija krpelje unutar 48 sati. Frontline COMBO nije repelent i ne odbija krpelje, pa iako možemo krpelja naći na ljubimcu, Frontline COMBO će ga spriječiti da prenese bolest, što garantira brzo uginuće krpelja.
 
Frontline COMBO  je vodootporan
Nakon tretiranja s Frontline COMBO-m, sredstvo se zbog posebnog nosača ravnomjerno rasporedi po cijelom tijelu. Ulazi u dlačne tobolce i tu se pohranjuje, zaštićen od kiše, šampona i vode prilikom kupanja. Kako se raspoređuje u mastima kože, oblaže dlaku i zato dugotrajno djeluje.

*Ljubimce ne smijemo kupati 48 sati prije ili poslije nanošenja sredstva.


Frontline COMBO dugotrajno djeluje
Kao sastojak masti kože, prenosi se na dlaku gdje dugo ostaje djelotvoran. Učinkovitost ostaje nepromijenjena pa ga je zato dovoljno primijeniti jednom mjesečno.


Frontline COMBO je siguran
Frontline COMBO ne djeluje sustavno već se zadržava u koži. Zato je vrlo siguran. Frontline COMBO je jednako siguran za upotrebu kako u mačaka tako i u pasa. To je osobito važno kada u istom domaćinstvu žive oba ljubimca. Siguran je za primjenu u mladunčadi starije od 2 mjeseca, u gravidnih kuja i mačaka, te životinja koje doje.


FRONTLINE Combo nije sistemski lijek, tj. ne ulazi u krvotok životinje da bi djelovao već se zadržava na površini tijela, u koži i na dlaci ljubimca. Ubija parazita na način da djelatne tvari ulaze u buhu ili krpelja preko površine nj​ihovog tijela, radi se o kontaktnom sredstvu. Od mjesta na kojem se aplicira Frontline Combo djelatne tvari se postupno šire po koži te na kraju prekriju kompletnu površinu tijela. Djelatne tvari se na neki način skladište u lojnim žlijezdama kože i postupno se otpuštaju na površinu kože i dlake čime se osigurava dugoročnost zaštite. Ovo svojstvo je naročito bitno kada govorimo o šamponiranju, kupanju i izlaganju vodi u bilo kojem smislu budući da nova količina djelatnih tvari nakon kupanja dolazi na površinu dlake i kože iz lojnih žlijezda.

FRONTLINE Combo uništava buhe i krpelje tako što djeluje na nervni sustav. Uzrokuje hiperekscitaciju nervnog sustava (prekomjerna stimulacija nervnog sustava) i smrt parazita. Mogu se primijetiti dezorijentirane buhe koje počinju izlaziti iz krzna i čudno se kreću po površini dlake te ubrzo ugibaju.

Kako aplicirati FRONTLINE Combo?
Aplikacija FRONTLINE Comba  može izazvati pojačanu aktivnost buha koje se nalaze na ljubimcu neposredno nakon aplikacije, ovo se može dogoditi i prije nego što se sredstvo stiglo posušiti, buhe postaju hiperaktivne i lakše ih je vidjeti u dlaci.
U svakom slučaju, dok se mjesto aplikacije ne posuši, nemojte dirati ljubimca po dlaci.

Program zaštite
Zaštita od:
Buha i krpelja Primjena na mačkama svaki mjesec
Primjena na psima svakih 5 tjedana
Buha
Primjena na mačkama svaki mjesec
Primjena na psima svaka 2 tjedna
*U slučaju jake infestacije buhama ili ako je dijagnosticirana alergija na ubod buhe (FAD).
Dodatne informacije o FRONTLINE Combo možete pronaći u uputi lijeka.
 

OCIJENI