Uređenje interijera - suradnjom s dizajnerima do prostora po Vašoj mjeri

Prolazeći Ilicom pored Oktogona rijetko kada pogled podižemo gore prema prozorima. No poneki šetač ili slučajni prolaznik kojem pogled odluta na pročelje zgrade vidjet će veliki prozor koji više podsjeća na maštovito uređen izlog. Zaokupira nas, a možda se nikada niti ne zapitamo što se skriva iza. Točno taj prozor koji iz Oktogona gleda na Ilicu otkriva svijet veličanstvenih dezena, materijala, boja i ideja. Dom je to A&A Interiora izložbeno – prodajnog prostora koji već 26 godina pruža usluge kompletnog idejnog rješenja za visoki standard uređenja interijera. Razgovarali smo s dizajnericama koje stoje iza A&A Interiora, a otkriti će nam kako suradnja s dizajnerima može dovesti do prostora po Vašoj mjeri. 

- 26 godina je zavidna brojka u vašoj branši. Što Vas je potaknulo da otvorite ovaj izložbeno prodajni prostor?

A&A INTERIOR prvi je studio za dizajn interijera u Hrvatskoj. Osnovan je s namjerom pružanja usluga i davanja temelja za visoki standard uređenja interijera. U Hrvatskoj je nedostajalo nešto poput studia za dizajn interijera pa svjesni toga i krećemo u razvoj ideje. Nakon mnogo putovanja, usvojenih znanja i ostvarenih kontakata nastaje A&A INTERIOR studio.

- Svakako ste ostvarili značajno mjesto na dizajnerskoj sceni u RH, a zbog čega danas Vaši klijenti najčešće dolaze kod Vas?

Specifičnost A& A INTERIORA je da putem uzoraka i kataloške ponude nudi kupcima bogati izbor tkanina, zidnih i podnih obloga, namještaja, rasvjetnih tijela, karniša, roloa i dekorativnih predmeta. Naši dizajneri razrađuju rješenja od ideje do konačnog produkta pa je i to čest razlog dolaska klijenata k nama.

- S kojim proizvođačima surađujete?

Zastupamo najcjenjenije svjetske proizvođače dekorativnih tkanina, tapeta, namještaja, karniša, lampi, roloa i kolekcija za djecu. Izdvajamo neke od marki: 

Tkanine: Dedar, Dominique Kieffer, Ralph Lauren, Christian Lacroix, Pierre Frey i Rubelli

Tapete: Cole and Son, Designers Guild, Christian Lacroix, Andrew Martin i De Gournay

Namještaj i boje za zidove: Flamant i Designers Guild

Roloi: Leha

Razlog naše suradnje s navedenim proizvođačima je primarno besprijekorna kvaliteta materijala i vrhunski dizajn. U ponudi su također tkanine i tapete zanimljivih printeva, a neke su i ručno oslikane. Od materijala koji podsjećaju na duh davnijih vremena do onih koji su suvremenog dizajna - lako je pronaći ono što će se uklopiti u vaš stambeni ili poslovni prostor.

- Dizajneri često imaju dobre kontakte s raznim majstorima. Možete li nam navesti neke od branša s kojima usko surađujete?

Osim s dobavljačima usko surađujmo s restauratorima i antikvarnicama. Isto tako sa stolarima i kovačima koji nam pomažu realizirati komade namještaja po našim nacrtima. Zanimljive su kombinacije namještaja s inox i mesing detaljima stoga ovakve suradnje smatramo jako bitnima.

Osim starog namještaja, restauriramo i sjenila za lampe, ali ih izrađujemo i po mjeri.

- Mislili ste na svaki detalj i odlično je to što ste pokrili čitavu širinu (opseg) kategorije samog dizajna interijera.

Da važno nam je klijentima ponuditi cjelovitu uslugu - tako imamo i velik izbor specifičnih boja za zidove, pločica, šivamo zavjese po mjeri, a imamo i kolekcije koje oduševljavaju i djecu i roditelje. Bezbroj boja i detalja koji savršeno uklopljeni u tkanine, tapete, tepihe i posteljinu čine dječje sobe pravim svijetom iz mašte.

- Angažiraju li Vas češće za privatne ili poslovne prostore kada je u pitanju cjelovito idejno rješenje?

Realno nema nekog posebnog pravila, radimo jedno i drugo. Svaki prostor koji je pred nama kao tabula rasa nikada ne radimo po šabloni koja se ponavlja od prostora do prostora. Sve je prilagođeno željama klijenta i u interesu nam je ostvariti projekt i uvažiti sve od najsitnijeg detalja do funkcioniranja cjeline. Osim privatnih prostora, radili smo i za hotele, razne dućane te Ministarstva.

Tkanine, materijale, namještaj...sve u prostoru A&A Interiora privlači pogled, ali i priča priču za sebe. Mjesto koje toliko zrači govori mnogo o filozofiji poslovanja ovih dizajnera, ali više od svega ostavlja čovjeka ispunjenim jednom toplom atmosferom. Prilikom sljedeće šetnje Ilicom, nemojte zaboraviti baciti pogled na prozor iznad Oktogona u Ilici 5 jer to je dom A&A Interior studia - dom otvoren za sve one koji teže inovativnim i zanimljivim rješenjima u uređenju interijera.