OCIJENI

Vječni trend vintage odjeće

Objavljeno: 25.8.2021. 10:14

Vintage odjeća nije samo ‘korištena roba’, nego predstavlja dio jednog cijelog povijesnog konteksta i života osobe koja ju je nosila prije vas. Vintage moda popularizirala se kroz godine, možda upravo zbog tog osjećaja nostalgije koji u nama izaziva ljepota jednostavnosti i originalnosti vintage komada. Jako je zanimljivo razmišljati o tome tko je nosio tu vintage odjeću i u kojem trenutku svog života. Vintage odjeća na sebi nosi ožiljke avantura, velikih ljubavi, ali i tuga i to ju čini više nego posebnom.

Birajući vintage odjeću kreirate svoj unikatan stil koji vam pomaže izdići se iz mase. Na nekom eventu sigurno nećete pronaći nekoga tko nosi isti outfit kao vi. Brza moda neće nužno donijeti pohvalu iz svijeta visoke mode jer nije prepoznatljiva i rađena je za mase ljudi. Mnoge slavne osobe ostvarile su svoje pojavljivanje na crvenim tepisima diljem svijeta u vintage komadima odjeće, zaljubljeni u priču i unikatnost odjevnog predmeta.

Danas više nego ikada do izražaja dolazi ekološka dimenzija vintage odjeće - kupovina vintage odjeće je održivo. Opsesija s novom i brzom modom svake godine uništava naš planet. Jednostavnije je kupiti brzu modu na svakom uglu za pristupačne cijene, no ponekad je potrebno zastati i razmisliti kako kao pojedinci možemo promijeniti stvari na bolje.

Vintage odjeća često dolazi u izvrsnom stanju izrađena od visokokvalitetnih materijala koji se danas teško pronalaze i koji samo dobivaju na cijeni.

Vintage odjeću je lakše preprodati, nego odjeću brze mode izrađenu od nešto lošijih materijala koji vrlo brzo promijene teksturu, elasticitet i boju. Vintage odjeća ne izlazi iz trenda. Ona je izražavanje vaše individualnosti i kreativnosti, što je danas vrlo cijenjeno u svijetu mode. Eksperimentirajte i pronađite komade koji će oslikati vašu osobnosti i koji će vas zaintrigirati povijesnim karakterom.

U Uličnom ormaru na zagrebačkoj adresi Jurišićeva 16, ponuda retro robe izuzetno je velika, a od svega treba izdvojiti vintage haljine, kapute, jakne, suknje, retro cipele, kao i retro modne dodatke, kao što su vintage torbe i ostalo. Stoga, svi ljubitelji retro obuće i odjeće, posjetite nas i odaberite nešto unikatno baš za sebe. Veselimo se vašem dolasku!

OCIJENI