OCIJENI

Vintage moda

Objavljeno: 8.3.2022. 10:53

Definicija vintage odjeće je jednostavna. Iako je i vintage odjeća u širem smislu rabljena ili second hand odjeća, ipak se pod pojmom vintage misli na odjeću i predmete proizvedene između otprilike 1920-ih pa do uključivo 1990-ih. Novije od toga je klasični second hand, dok se predmeti stariji od 1920-ih već smatraju antikvitetima. Retro odjeća (i predmeti) je odjeća novijeg datuma proizvodnje koja je, kako i sam naziv kaže  (retro, retrospektiva), samo inspirirana vintage stilom. Svojim dizajnom imitira neki stil iz prošlosti, ali za razliku od vintagea nema tu autentičnost i povijesnu vrijednos

Trenutno su modi vremenska razdoblja poznata kao neka od najboljih vintage stilova 1920-ih, 50-ih, 60-ih, 70-ih, 80-ih i 90-ih. Postoji mnogo različitih ideja o tome što se smatra vintageom, ali sigurno ćete prepoznati predmet koji je star najmanje 20 godina, a potječe iz tog vremenskog okvira.

Izraz se može primijeniti na mnoge predmete, a ne samo na odjeću. U stvari, neki antikviteti i drugi vintage proizvodi mogu biti dizajnerski dodaci, torbe, kape, komadi ukrasa za dom, igračke i još mnogo toga..

Neki biraju ovaj način odjevanja jer uživaju u osjećaju vintage stila. Možete stvoriti jedinstveni vintage stil s nekoliko retro dodataka ili središnjih odjevnih predmeta iz izvornih vintage era. Ovisno o tome što želite simbolizirati s vašim stilom, možda ćete se odlučiti za nošenje povijesnih, memorijalnih ili čak kulturno obilježenih predmeta. Retro stilovi odjeće također uključuju kostim nakit, vintage jakne, pa čak i stare školske tkanine, gumbe i druge bezvremenske detalje koji ponovno oživljavaju slatka sjećanja iz prošlosti.

Ako ste ljubitelj vintage modnih komada, svoju utopiju pronaći ćete u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. “Ulični ormar” zasluženo je stekao status najboljeg vintage dućana u Zagrebu - bogata ponuda koju izdvaja kvaliteta i prekrasan dizajn, osvojio je brojne zaljubljenike u bezvremenske modne komade. Posjetite “Ulični ormar” i zablistajte uz najbolje vintage outfite!

OCIJENI