OCIJENI

Akupresurna masaža: Pritisak koji liječi

Objavljeno: 2.7.2020. 13:49

Život u 21. stoljeću obilježen je velikim količinama stresa. Kako se prosječno vrijeme provedeno pod svakodnevnim stresovima, ali i velikim fizičkim i emocionalnim naporima povećava, sve češći su razni problemi s kralježnicom. Naime u reakciji Limbičkog i Autonomnog živčanog sustava na stres, zbog prevelike razine adrenalina i kortizola, mišići leđa i vrata se stežu te tako uzrokuju tenzije i bolove duž cijele kralježnice, kao i glavobolje, napetosti u ekstremitetima, probleme sa zglobovima i sl.

U pitanju su afektivni i emocionalni naboji i senzacije koji se ne oslobađaju u danom trenutku, i uglavnom ne bi ni trebali. Nemaju naknadno iskazivanje i izboj (Emotional discharge) kroz verbalizaciju, ekspresiju i rekreaciju, niti se stigne tijelo regenerirati u naknadnom periodu života. Jurimo iz jedne stresne situaciju u drugu, prenoseći stari stresni naboj u novo okruženje gdje su druge okolnost i parametri, ali um ne stigne obraditi nove podatke, već unosi teret prijašnjeg i starog stresa u nove situacije.

Tako se mogu uzrokovati i problemi s funkcijama organa i sustava tijela te posljedično sa psihičkim napetostima, nemirom i nespavanjem, odnosno hormonalnu neravnotežu i mentalnu napetost. Kako je kralježnica naš glavni unutarnji potporni stup, kako lokomotorni tako i neurološki, zdrava kralježnica može značajno poboljšati cjelokupno zdravlje.

Na sreću, postoji način kako se nositi s navedenim stanjima. Upoznajte se s Akupresurnom masažom.  Akupresura je iscjeljujuća tehnika Tradicionalne kineske medicine. U akupresuri se fizički pritisak primjenjuje na točke meridijana. Tako se omogućuje slobodno strujanje, tradicionalno shvaćane, životne energije, odnosno, informacije. Znanstveno gledajući, bioenergetski se pospješuju biokemijski i stanični biološki metabolički procesi.

Masažom se otpuštaju miofascijalne napetosti mišića, odblokirava disanje, potiče oksidacija i detoksikacija tijela, izmjenjuje stanična komunikacija neurotrasmitora (hormoni) u organizmu. Manipulacijom tkiva dolazi do oslobađanja napetosti memorirane u mišićima i ekspresija izboja kroz oslobađanje disanja te se vraća gipkost kralježaka i mobilnosti mišića.  Pomaže i kod ozbiljnih napetosti vezane za deformaciju kralježnice. Duljim trajanjem tretmana postiže se cjelokupna ravnoteža sustava i poboljšanje posture.

Kombinacijom tradicionalne akupresure točaka uz kralježnicu, opuštanja miofascijalnih napetosti leđnih mišića i metode postupnog pasivnog istezanja postižemo prirodnu dekompresiju kralježnice. Mnogima je ova tehnika masažnog pristupa  prihvatljiva zbog njene neinvazivne prirode i jer se prakticira preko lagane odjeće, što ima i svoje prednosti radi lakšeg otpuštanja fascijalnih napetosti i adhezija u muskulaturi.

Takvom dekompresijom kralježnice dolazi do oslobađanja dislociranih kralježaka, te oslobađanja pritiska na ligamente, diskus i korijene živaca koji izlaze iz leđne moždine. Uz sve ove prednosti, resetiranjem tjelesne memorije lakše se oporavljamo od posljedica hormona stresa te smanjujemo njihov daljnji štetni učinak na naše tijelo. Ali i um se rasterećuje napetosti te se orijentira na vlastiti potencijal i rješenja.

Kako biste osigurali da energija protječe vašim tijelom i kako bi osjetili sve blagodati ove kombinacije tisućljetne tradicije i suvremene znanstvene prakse, posjetite centar Akupresura gdje možete odabrati različite intenzitete i trajanje Akupresurne masaže. Unaprijedite Vašu kvalitetu života i probuditi unutarnju energiju. Vaše tijelo i um će vam biti zahvalno.

OCIJENI