OCIJENI

Zdravi ljubimci, zdravi vlasnici

Više nije tajna da kućni ljubimci djeluju pozitivno na naše zdravlje. Brojna istraživanja potvrdila su iscjeljujući učinak ljubimaca na mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje svojih vlasnika. Njihovo veselo i zaigrano ponašanje djeluje opuštajuće na naš organizam, a samim time popravljaju naše raspoloženje, što smanjuje negativne psihičke tegobe poput stresa i depresije. Također je utvrđeno da su osobe koje imaju kućne ljubimce manje izložene riziku od infarkta jer imaju sniženi krvni tlak i kolesterol.
                         
Stoga, kako bi naši omiljeni ljubimci i dalje bili naši iscjelitelji, moramo brinuti o njihovom zdravlju. Životinje su također kao i ljudi sklone oboljenjima te im je potrebna zdravstvena pomoć. U tom slučaju je važno pratiti različite poremećaje zdravlja, koji upućuju na brojne bolesti. Na vrijeme odvedite ljubimce veterinaru kako bi se otkrilo o kojoj je bolesti riječ jer zahvaljujući naprednim tehnologijama, danas postoje razne metode za brži i kvalitetniji način dobivanja točne dijagnoze bolesti.

Jedna od njih je analiza krvi koja je poboljšanja suvremenim analizatorima koji osiguravaju precizne nalaze u svega par minuta te pomaže u otkrivanju uzroka tegoba ljubimaca. Također, na temelju pretrage krvi može se pratiti te poboljšati uspješnost liječenja. Svjesni tih problema, specijalistička veterinarska ambulanta Dugi Dog, u svom laboratoriju koristi takve metode kako bi vaši ljubimci uvijek bili zdravi.

Analiza krvi uključuje kompletnu krvnu sliku (CBC) koja može otkriti anemiju, upalu, infekciju, stres, leukemiju, poremećaje koagulacije i razinu hidratacije. Zatim biokemijsku analizu koja uključuje i analizu elektrolita te ukazuje na stanje bubrega, jetre i gušterače te ostalih funkcija u tijelu kao što je šećer i hidratacija.

Osim analize krvi, nude i sistematske preglede koji su također važni za zdravlje vaših ljubimaca. U ponudi se nalazi mali sistematski pregled koji podrazumijeva opći pregled, bijelu i crvenu krvnu sliku s razmazom krvi, biokemijski pregled bubrega i jetre (dva parametra), pregled izmeta na parazite, kompletni pregled mokraće, pregled ultrazvukom i pregled kože i zvukovoda kamericom. Dok veliki sistematski pregled uz sve navedeno još uključuje četiri biokemijska parametra, pregled oka, ortopedski pregled, neurološki pregled te pregled usne šupljine s čišćenjem zubnog kamenca.

U ponudi veterinarske ambulante Dugi Dog nalazi se i:
 • Kastriranje/sterilizacija
 • Kirurške operacije
 • Laboratorijska dijagnostika (mikrobiologija, hematologija, biokemija, citologija,...)
 • Pregledi, obavezna i preventivna cijepljenja, mikročipiranje
 • Dermatologija
 • Ultrazvučno skidanje kamenca
 • Njega pasa (kupanje i šišanje)
 • Elektrokardiografija
 • Nutricionističko savjetovanje
 • 24 satna dežurstva
 • Mogućnost stacionarnog liječenja
 • Profesionalna edukacija vlasnika o odgoju pasa
Kako bi vaši ljubimci uvijek bili vedri i veseli, posjetite veterinarsku ambulantu Dugi Dog i s pomoću analize krvi, na vrijeme otkrijte o kojoj je bolesti riječ. Spašavanjem njihovog zdravlja, spašavate i svoje. Za sve ostale informacije posjetite ambulantu na adresi Mislava Krleže 9 u Dugom selu.

OCIJENI