OCIJENI

Veterinari su ključni za zdravlje vaših ljubimaca

Objavljeno: 15.1.2018. 15:41

Veterinari su doktori koji se brinu o zdravlju životinja koji su u većini slučajevi kućni ljubimci mnogih od nas. Kućni ljubimci su prijatelji svake obitelji koja ih posjeduje i kao takvi ravnopravni članovi obitelji. Briga o njema nije jednostavna i svakako se svog ljubimca često treba voditi kod veterinara.Ali kao vlasnik psa, najčešćeg kućnog ljubimca, mnogi se zapitaju koliko puta godišnje psa treba voditi kod veterinara bio on bolestan ili ne. S obzirom da nam naš kućni ljubimac ne može reći kada je bolestan i kada se osjeća loše, vlasnici su ti koji moraju prepoznati simptome bolesti. Pogled vašeg ljubimca ili cviljenje često može upućivati na to da ga nešto boli. Zbog toga jedna posjeta veterinaru godšnje svakako nije dovoljna:
  • Životinje brzo stare. Jedna ljudska godina života vrijedi 7 pasjih godina.
  • Bolesni psi često gube apetit i ako Vaš pas odjednom ne želi jesti, vrijeme je za posje veterinaru.
  • Važno je reagirati odmah, kao i kod ljudi. Preventivnim otkrivanjem bolesti utječate na manju količinu vremena ozdravljenja.
  • Često bolest može biti i nezapažena. Npr. srčane bolesti psa koje su prisutne kod pasa srednje i starije dobi. U tim slučajevima posjećujte veterinara barem 2 puta godišnje.
  • Umor, gubitak apetita i težine, teže disanje, kašalj (naročito noću) simptomi su s kojima morate odmah kod veterinara.
  • Zdravlje usne šupljine kod psa je također vrlo važno. Veterinar će Vam redovito pregledati zube psa te objasniti kako održavati redovnu kućnu njegu.

Dakle, kako su psi oduvijek najbolji prijatelji ljudi, potrebno je brinuti se o njima. Nemojte zanemarivati svoje pse već se na vrijeme obratite svom veterinaru. Kako bi vaši ljubimci uvijek bili vedri i veseli, posjetite veterinarsku ambulantu Dugi Dog i s pomoću analize krvi, na vrijeme otkrijte o kojoj je bolesti riječ. Spašavanjem njihovog zdravlja, spašavate i svoje. Za sve ostale informacije posjetite ambulantu na adresi Mislava Krleže 9 u Dugom selu.

OCIJENI