OCIJENI

5 prednosti ultrazvučnog uklanjanja kamenca za pse

Objavljeno: 13.6.2023. 13:46

Briga za naše četveronošce nikada ne prestaje. Svom psu uvijek želimo priuštiti najbolje kako bi bili što sretniji i što više vremena proveli s nama. Jedna od stvari koja ima iznimno važnu ulogu u njihovom općem zdravlju i dobrobiti je zdravlje usta i zubi.

Kamenac i plak mogu uzrokovati ozbiljne probleme poput upale desni, zubnih infekcija i gubitka zuba. Kako bismo osigurali optimalno oralno zdravlje naših najboljih prijatelja, važno je redovito održavati oralnu higijenu. Jedna od najnovijih inovacija u tom području je ultrazvučno uklanjanje kamenca, koje nudi niz prednosti u odnosu na tradicionalne metode.

Nježnost i bezbolnost

Ultrazvučna tehnologija omogućuje nježno uklanjanje kamenca i plaka s površine zuba pasa. Ova metoda ne zahtijeva agresivno brušenje ili povlačenje, što im smanjuje nelagodu i stres. Veterinari koji koriste ultrazvučne uređaje mogu precizno ciljati područja kamenca bez oštećivanja zuba ili desni.

Temeljito čišćenje

Ultrazvučno uklanjanje kamenca omogućuje temeljito čišćenje zuba, uklanjajući čak i najmanje naslage kamenca koje su teško vidljive golim okom. Ovaj postupak koristi visokofrekventne zvučne valove koji stvaraju mikro-četkice koje uklanjaju kamenac i plak s površine zuba, ali i ispod desni. To rezultira dubinskim čišćenjem i sprječava nakupljanje kamenca u budućnosti.

Prevencija bolesti desni

Kamenac i plak mogu dovesti do ozbiljnih bolesti desni, poput gingivitisa i parodontitisa, što može uzrokovati bol i nelagodu kod pasa. Ultrazvučno uklanjanje kamenca uklanja uzrok tih bolesti, smanjujući upalu desni i sprječavajući daljnje oštećenje. Održavanje zdravih desni bitno je za opće zdravlje pasa, jer može spriječiti širenje bakterija iz usne šupljine na druge organe.

Poboljšano oralno zdravlje

Redovito ultrazvučno uklanjanje kamenca pomaže u održavanju cjelokupnog oralnog zdravlja pasa. Uklanjanje kamenca sprječava nastanak zubnih infekcija, očuva zube i potiče zdrav rast desnog tkiva. Kao rezultat toga, psi imaju manje šanse za gubitak zuba i drugih oralnih problema koji mogu uzrokovati nelagodu ili bol.

Poboljšana kvaliteta života

Ultrazvučno uklanjanje kamenca ne samo da poboljšava oralno zdravlje pasa, već i njihovu opću kvalitetu života. Pseći zubi postaju jači, desni zdravije, a daha svježija. Osim toga, psi koji redovito prolaze ovaj postupak mogu uživati u bezbolnom žvakanju hrane, što potiče pravilnu prehranu i probavu.

Uzimajući u obzir sve prednosti ultrazvučnog uklanjanja kamenca ono postaje sve popularniji izbor među vlasnicima pasa. Ovaj neinvazivni postupak pruža izvrsne rezultate i štedi na stresu i nelagodi kod vaših kućnih ljubimaca.

Specijalistička veterinarska ambulanta DUGI DOG je mjesto na kojem možete obaviti ovaj postupak i dobiti savjete o brizi. Kod nas možete ponaći sveobuhvatnu njegu za svoje ljubimce. Naš tim stručnjaka posvećen je osiguravanju da vaši ljubimci dobiju individualnu pažnju i tretman prilagođen njihovim potrebama. Za više informacija pogledajte našu Facebook stranicu.

 

OCIJENI