OCIJENI

Dentalna implantologija

Objavljeno: 23.3.2020. 14:12

Dentalna implantologija je stomatološka disciplina čiji je temeljni cilj ugradnja implantata pacijentima koji imaju djelomičnu ili potpunu bezubost. Implantati se ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti, a služe kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Dentalna implantologija je kompleksna disciplina koja podrazumijeva poznavanje anatomije, kirurgije, protetike, biologije, biomehanike, parodontologije, estetske stomatologije, mogućnosti zubotehničkog laboratorija. Ona zahtjeva izuzetnu educiranost, predanost radu i individualni pristup svakom pacijentu. Preduvjet za implantaciju su potpuno sanirani preostali zubi i usna šupljina, odgovarajuća oralna higijena i opće zdravlje pacijenta, kao i redovite kontrole. Uz pravilnu indikaciju, terapiju i suradnju pacijenta implantati mogu potrajati doživotno.
 
                        

Zbog zahtjevnosti, kompleksnosti, skupoće opreme, instrumentarija te samih implanto-protetskih procedura ovom disciplinom se bavi tek oko 10% stomatoloških ordinacija u Hrvatskoj.
Ipak, dentalnu implantologiju treba istaknuti kao posebnu, sofisticiranu i vrlo uspješnu metodu rješavanja svake vrste bezubosti. Uspješnost ove metode u svijetu je 95-100 %, što je svrstava u najsigurnije discipline u dentalnoj medicini, te predstavlja jedan od najboljih izbora pri vraćanju funkcije i estetike Vaših zubi.
 
          
Implantati s vijcima za oblikovanje mekih tkiva   

  
  Gotov protetski rad na implantatima


Tehnološkim i znanstvenim napretkom implantologije ponekad je moguće u istoj posjeti izvaditi dotrajale zube, staviti implantate i odmah ih opteretiti privremenim nadomjeskom!
Za konačni protetski rad je obično potrebno počekati 3-4 mjeseca kako bi se dovršio proces osteointegracije implantata i zarastanja mekih tkiva.

Poliklinika Delić se može pohvaliti s više od 99 % uspješnosti implantoprotetske terapije, stoga nam se možete obratiti s povjerenjem!

OCIJENI