OCIJENI

Prednosti alignera ili prozirnog ortodontskog aparata za zube

Objavljeno: 4.3.2021. 14:25

Živimo u vremenu gdje je svijest o estetici i zdravlju zuba prisutna više nego ikada. Ovim dijelom oralnog zdravlja bavi se i specijalistička grana dentalne medicine – ortodoncija. Ortodoncija se bavi analizom, preventivom i liječenjem svih vrsta poremećaja normalnog zagriza i estetskih potreba kod pacijenta. Postavlja se pitanje, kako izravnati zube aparatićem i izgledati dobro u isto vrijeme? Odgovorili smo na to pitanje u nastavku teksta, gdje govorimo nešto više o prozirnim aparatima ili alignerima koji će zadovoljiti sve vaše zahtjeve.
 

Što su to prozirni ortodontski aparati?

Želite izravnati zube, ali ne želite vidljivi metalni aparat? Pročitajte nešto više o prozirnom aparatiću koji će izravnati vaše zube, olakšati oralnu higijenu, spriječiti nastanak karijesa i time prevenirati niz drugih oboljenja te ravnomjerno opteretiti zube. Osim estetike, nošenje aparata donosi niz prednosti za vaše oralno zdravlje i zato je ortodontski pregled neizostavan dio vašeg života.
 

Sve mane klasičnih aparata poboljšane su revolucionarnim suvremenim rješenjem prozirnog aparatića. Suvremeni način života nametnuo je standarde koji traže nova rješenja, a aligneri omogućuju lakše nošenje i održavanje te veći nivo estetike i izvrstan ishod same terapije. Digitalna tehnologija temelj je terapije alignerima ili prozirnim aparatima. Dentalna poliklinika Mady Maričić svojom kompletnom 3D opremom može vam pružiti brzu dijagnostiku, simulaciju željenog rezultata te izradu alignera uz mogućnosti kontinuirane evaluacije tijeka terapije.

Ono najbolje od prozirnih aparata jest da minimalno utječe i remeti vaš svakodnevni život. Može se nositi bez većeg napora preporučenih 20-22 sata na dan. 

Prednosti prozirnog aparata:
  • Uvijek izgledate izvrsno bez obzira na to u kojoj ste situaciji i na kojoj lokaciji
  • Ne utječu na izgovaranje riječi i slova
  • Udobni su za nošenje tijekom dana i noći
  • Izrađeni su od snažnih materijala i nisu lako lomljivi
  • Prianjaju uz vaše zube savršeno i nema otpuštanja jer su izrađeni precizno prema vašem digitalnom skenu zuba
  • Nose se u svakoj prilici, a skidaju se samo prilikom obroka i čišćenja
  • Niste ograničeni u odabiru hrane
  • Dopušteno je normalno četkanje zuba i korištenje zubnog konca što čini desni i zube zdravijima tijekom ovog tretmana
  • Mogućnost izrade aparata u jedan dan

Gdje pronaći dodatne informacije o prozirnom aparatiću za zube?

Naručite se za pregled i konzultacije kod stručnog tima u Dentalnoj poliklinici Mady Maričić. Liječnici i osoblje poliklinike su uvijek pristupačni i srdačni tijekom konzultacije gdje možete dobiti sve odgovore na vaša pitanja. Detaljno vas uvode u proceduru i trude se učiniti vašu terapiju što ugodnijom i efikasnijom. Ono što je važno naglasiti jest koliko pažnje pridaju individualnom pristupu svakom pacijentu kako bi se razvio kvalitetan i trajan odnos temeljen na povjerenju.

U Dentalnoj poliklinici Mady Maričić svi pregledi i zahvati obavljaju se u vrhunskim uvjetima uz maksimalnu moguću ugodu za pacijenta. Naručiti se možete online putem linka.

OCIJENI