OCIJENI

5 prednosti zubnih implantata

Objavljeno: 14.6.2023. 11:07

Svijet dentalne medicine prepun je inovacija, a na čelu tih promjena nalaze se zubni implantati. Zamjena za izgubljene ili oštećene zube nikad nije bila tako napredna, zahvaljujući titanskom vijku i protetskim nadomjestcima na kojima se temelji ovaj revolucionarni postupak. No, što točno čini zubne implantate toliko učinkovitima? Zašto sve više ljudi bira ovu opciju kao rješenje za svoje dentalne probleme? U ovom članku, otkrit ćemo 5 prednosti zubnih implantata, koje ih čine jednim od najpopularnijih izbora u modernoj stomatologiji. Od estetike do funkcionalnosti, otkrijte zašto zubni implantati, ne samo da mijenjaju osmijehe, već i živote.

5 ključnih prednosti koje zubni implantati pružaju

  • Prirodan izgled i osjećaj: Zubni implantati se koriste za zamjenu korijena izgubljenog zuba i postavljaju se direktno u čeljust. Ovi implantati izrađeni su od visokokvalitetnih materijala poput titana koji se savršeno uklapaju u okolno tkivo. Rezultat je potpuno prirodan izgled i osjećaj koji se ne razlikuju od prirodnih zuba.
  • Poboljšana funkcionalnost: Zubni implantati pružaju izvanrednu funkcionalnost u usporedbi s drugim opcijama za zamjenu zuba. Budući da su implantati čvrsto usađeni u čeljust, pružaju stabilnu osnovu za nadogradnju protetskog zuba. To omogućuje normalno žvakanje hrane i izgovaranje riječi bez ikakvih poteškoća.

  • Dugotrajna rješenja: Jedna od najvećih prednosti zubnih implantata je njihova dugotrajnost. Ako se pravilno održavaju implantati mogu trajati mnogo godina, čak i cijeli život. To ih čini iznimno isplativom investicijom u dugoročnu oralnu zdravstvenu i estetsku dobrobit.
  • Očuvanje okolnih zuba i čeljusne kosti: Kod tradicionalnih protetičkih rješenja, kao što su mostovi, susjedni zubi moraju biti brušeni kako bi se osiguralo mjesto za nadomjestak. S druge strane, zubni implantati ne oštećuju okolne zube jer samostalno stoje. Osim toga, implantati potiču održavanje zdrave čeljusne kosti jer simuliraju prirodan pritisak korijena zuba.
  • Poboljšanje kvalitete života i samopouzdanja: Gubitak zuba može negativno utjecati na naše samopouzdanje i kvalitetu života. Zubni implantati vraćaju osmijeh na lice, poboljšavaju žvakanje hrane i omogućuju normalnu komunikaciju. Imati potpuni i funkcionalan osmijeh povećava samopouzdanje i daje nam razlog za osmijeh u svakodnevnom životu.

Proces ugradnje zubnih implantata

Proces ugradnje zubnih implantata uključuje inicijalnu procjenu i planiranje, kirurški postupak ugradnje implantata, osiguravanje privremenog nadomjestka, izradu i postavljanje trajnog nadomjestka te naknadno praćenje i održavanje. Stručnjak će prvo procijeniti vaše oralno zdravlje i izraditi plan liječenja prilagođen vašim potrebama. Zatim se implantat kirurški postavlja u čeljust, a nakon zarastanja i integracije s okolnom kosti, slijedi izrada trajnog nadomjestka zuba. Važno je redovito posjećivati stomatologa i održavati dobru oralnu higijenu kako bi se osigurao dugotrajni uspjeh zubnih implantata. Zahvaljujući ovom postupku, možete vratiti funkcionalnost i estetiku svojim zubima te uživati u osmijehu koji izgleda prirodno i funkcionalno.

Ako razmišljate o zubnim implantatima, pouzdan i stručan tim dentalne poliklinike je ključan za uspješno proveden proces. Dentalna poliklinika Mady Maričić, smještena na adresi Baštijanova 19 u Rijeci pruža visokokvalitetne usluge implantologije i stomatologije općenito. Njihov tim stručnjaka posvećen je pružanju vrhunske skrbi pacijentima i postizanju izvrsnih rezultata. Posjetite njihovu polikliniku i doživite kvalitetnu uslugu uz najnoviju tehnologiju i stručno vođenje.  Dodatne informacije potražite na web stranici poliklinike.

OCIJENI