OCIJENI

Važnost redovnih kardioloških pregleda

Objavljeno: 9.8.2023. 12:49

Kardiološki pregledi neizmjerno su važni za očuvanje zdravlja srca i krvožilnog sustava. Redoviti pregledi mogu pomoći u ranom otkrivanju srčanih bolesti i omogućiti pravovremeno liječenje, što može spriječiti ozbiljne zdravstvene komplikacije.

Zašto su kardiološki pregledi važni?

Srčane bolesti su vodeći uzrok smrtnosti na globalnoj razini. Mnoge od ovih bolesti mogu se spriječiti ili ublažiti ako se otkriju u ranoj fazi. Kardiološki pregledi omogućuju liječnicima da identificiraju rizične faktore i simptome srčanih bolesti prije nego što dođe do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Koji su glavni simptomi koji zahtijevaju kardiološki pregled?

Simptomi koji zahtijevaju kardiološki pregled uključuju bol u prsnom košu, nepravilan srčani ritam, osjećaj nedostatka zraka, nepodnošenje fizičkog napora, oticanje nogu, vrtoglavice i omaglice, gubitak svijesti, te visoki i niski krvni tlak.

Kako izgleda kardiološki pregled?

Kardiološki pregled uključuje razgovor s liječnikom o simptomima i medicinskoj povijesti, fizički pregled, te potencijalno nekoliko dijagnostičkih testova kao što su EKG, ultrazvuk srca ili ergometrija.

Kada trebate posjetiti kardiologa?

Posjet kardiologu preporučuje se ako imate povijest srčanih bolesti u obitelji, ako imate visoki krvni tlak, dijabetes, visoku razinu kolesterola ili ako imate neki od gore navedenih simptoma. Također, posjet kardiologu preporučuje se osobama starijim od 40 godina za preventivne preglede.

Poliklinika Dr. Dadić kontinuirano ulaže u pružanje visoko kvalitetne medicinske usluge, fokusirane na neinvazivnu kardiovaskularnu dijagnostiku i terapiju. Naša posvećenost prepoznaje svakog pacijenta kao jedinstvenu osobu, a naša osnovna zadaća je pružanje zdravstvene njege koja naglašava istinsku brigu za dobrobit svakog pacijenta.

Pružite svom srcu brigu koju zaslužuje. Posjetite nas u Poliklinici Dr. Dadić i započnite svoje putovanje prema boljem kardiovaskularnom zdravlju. Naš tim stručnjaka čeka vas otvorenih ruku, spremni da s vama prođu svaki korak na tom putu.


OCIJENI