OCIJENI
popust 10%

Akcija za totalnu endoprotezu koljena

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 28.04.2022. 18:40

TOTALNA ENDOPROTEZA KOLJENA ( TEP )

Kada dođe do većeg oštećenja koljena koje izaziva svakodnevnu bol i ometa dnevne aktivnosti tada se često donosi odluka o ugradnji totalne endoproteze koljena (TEP) . Želja pacijenta je da bol prestane i da se život napokon vrati onom svom normalom tijeku, uz svakodnevne pokrete bez boli.
Operacija sama po sebi predstavlja prvi dio vašeg putovanja dok se drugi odnosi na rehabilitacijske procese koji su potrebni nakon operacije za vaš potpuni oporavak.
Ali dobra vijest je da to može početi onog trenutka kada izađete iz operacijske sale.
Naš postoperativni protokol će vam pomoći u ostvarivanju kretanja bez boli. Specifične vježbe kreiramo nakon početne procjene vašeg stanja jer je svatko od nas jedinstven .
Radimo na vašim slabim stranama i ograničenjima kako bismo postigli zadovoljavajući krajnji cilj.
Pročitajte dodatne informacije, a zatim nas slobodno kontaktirajte ako želite razgovarati o daljnjim postupcima.

Rehabilitacija
Kako bi se ubrzao oporavak nakon ugradnje umjetnog koljena bitno je slijediti naš postoperativni protokol. Postoperativni protokol obuhvaća provođenje vježbi koje za cilj imaju povratak mobilnosti i funkcionalnosti, rehabilitacija obuhvaća i edukaciju bolesnika te prevenciju neželjenih posljedica i komplikacija.
Faza rane rehabilitacije se sastoji od kontrole boli i edema, mobilizacija patele, sprječavanja atrofije mišića natkoljenice te povećanje opsega pokreta . Ponovno učenje hoda uz pomoć štaka te kretanje uz i niz stepenice. Osim mišića zglobova potrebno je raditi i na pokretljivosti kože odnosno ožiljaka.
Kontrola edema se postiže elevacijom operiranog ekstremiteta te primjenom raznih fizikalnih modaliteta (UZV, elektroterapija).
Atrofija mišića se sprječava provođenjem vježbi jačanja oslabljenog mišića, a kod izrazite atrofije koristimo i elektrostimulaciju kao dodatnu proceduru . Vježbe jačanja započinjemo svladavanjem vlastite težine, a kako mišić napreduje tako se podiže i opterećenje koje mora svladati u obliku elastičnih traka i/ili utega.
Kako bi se povećao opseg pokreta, osim vježbi razgibavanja, potrebno je raditi i na opuštanju te istezanju mekih struktura koje ograničavaju pokretljivost zgloba. Najčešće meke strukture koje uzrokuju ograničenje pokretljivosti zgloba koljena su mišići lože te m. popliteus .
Kao što vidimo iz gore navedenoga početna faza rehabilitacije nakon operacije TEP koljena je jako bitna jer postavlja čvrste i jake temelje na kojima se gradi ostatak rehabilitacijskog procesa.
Naš tim je spreman preuzeti odgovornost za vaše zdravlje i pomoći vam da se uspješno oporavite.

hr-hr.facebook.com/fizikalnaterapijaribicicsplit

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI