OCIJENI

Njega i održavanje dentalnih implantata: važni savjeti

Objavljeno: 29.3.2024. 12:03

Dentalni implantati su inovativno rješenje za zamjenu izgubljenih ili oštećenih zuba, pružajući pacijentima trajno rješenje s prirodnom funkcionalnošću i estetikom. Međutim, kako biste osigurali dugovječnost i uspjeh vaših dentalnih implantata, ključno je posvetiti pažnju pravilnoj njezi i održavanju. U nastavku pročitajte nekoliko važnih savjeta.

Redoviti posjeti stomatologu

Redovite posjete vašem stomatologu ključne su za praćenje općeg zdravlja vaših zuba i dentalnih implantata. Stomatolog će pratiti stanje vaših implantata, provjeriti eventualne promjene ili probleme te pravovremeno reagirati ako se pojave.

Oralna higijena

Održavanje čiste oralne higijene presudno je za dugovječnost dentalnih implantata. Redovito četkanje zubi, zubnog mesa i jezika pomoći će u sprječavanju nakupljanja bakterija i plaka oko implantata. Upotreba mekih četkica i nježnih zubnih pasti preporučuje se kako bi se izbjegle ogrebotine na površini implantata.

Interdentalna čišćenja

Korištenje konca za čišćenje prostora između zuba ključno je za sprječavanje nakupljanja bakterija i održavanje zdravlja desni oko implantata. Postoje i posebni interdentalni čistači za oralnu higijenu koji mogu biti korisni!

Izbjegavajte tvrdu hranu i loše navike

Izbjegavajte žvakanje tvrde hrane poput leda ili oraha, što može uzrokovati oštećenje na implantatima. Također, bilo bi dobro da se suzdržite se od loših navika poput grickanja noktiju!

Oprez kod oralnih proizvoda

Mnogi oralni proizvodi, poput zubne paste s abrazivnim sredstvima ili ustaša s alkoholom, mogu oštetiti površinu implantata. Odaberite proizvode koje preporučuje vaš stomatolog kako biste osigurali sigurnu njegu implantata.

Pravilna prehrana

Uravnotežena prehrana pridonosi općem zdravlju tijela, uključujući i oralno zdravlje. Hranu bogatu kalcijem, vitaminima i mineralima treba uključiti u svoju prehranu kako bi se ojačali zubi i kosti!

U potrazi za vrhunskom dentalnom skrbi? Odaberite Viladens, dom najboljih stručnjaka u području dentalne medicine. Naša vodeća stručnjakinja, dr. sc. Josipa Borčić, s više od 25 godina iskustva, donosi izvanredno znanje i stručnost u području oralne kirurgije. Njezino bogato iskustvo i znanstveni doprinosi čine je jednim od vodećih oralnih kirurga u Hrvatskoj.

U Viladensu, pružamo visokokvalitetnu skrb, fokusirajući se na oralnu kirurgiju, opću dentalnu medicinu, ortodonciju i RTG dijagnostiku. Naš cilj je pružiti brze i stručne konzultacije te personaliziranu terapiju za očuvanje vašeg oralnog zdravlja.

Pridružite se našem zadovoljnom pacijentskom timu i iskusite najmodernije tehnologije i stručnost naših doktora. Zajedno gradimo osmijehe koji traju! 


OCIJENI