OCIJENI

Zašto je važno snimanje odvoda i kanalizacija?

Objavljeno: 17.12.2020. 15:36

Nakon što se ugradi, sustav kućne odvodnje ili vanjske kanalizacije trebao bi trajati godinama. Međutim, cjevovodi su konstantno izloženi prirodnim procesima starenja na koja dodatno utječu brojni faktori. Neredovno održavanje, izlijevanje masti i ulja, loše izvedeni građevinski radovi i korijenje mogu dovesti do brojnih oštećenja cjevovoda. Oštećenja cjevovoda najčešće se manifestiraju kao začepljenje ili propuštanje određenih instalacija, odnosno cijevi.

Pravo stanje cijevi i odvoda moguće je doznati vrlo jednostavno i brzo - snimanjem CCTV kamerama i analognim robotima koji se svakodnevno koriste zbog brzine i efikasnosti.
 
Snimanje je izrazito važno za detektiranje uzroka problema, kao i njegove udaljenosti, odnosno pozicije. Najveća prednost ove metode je preciznost, jer se snimanjem pronalazi točan uzrok i mjesto problema u cijevi. Na taj se način izbjegava nagađanje te se problem može brže i jednostavnije otkloniti.

Usluge pregleda odvoda ili kanalizacije kamerom preporučuju se pri pojavi problema poput sporog ispuštanja ili začepljenja. Također, neočekivano visoki računi za vodu mogu ukazivati ​​na curenje ili puknuće cijevi, a može se identificirati video pregledom.

Najnovija tehnologija osim što automatski mjeri dubinu odnosno dužinu na kojoj je pronađen problem ili uočena pogreška, omogućava i naknadna pregledavanja snimke. Takve snimke ponekad su potrebne kako bi se utvrdila odgovornost za nastali problem.
 
Još jedna prednost korištenja ove tehnologije je mogućnost usporedbe stanja prije i poslije.

Ako su vam potrebne pouzdane vodoinstalaterske usluge, hitne intervencije ili snimanje odvoda i kanalizacija s povjerenjem se obratite vodoinstalaterskom obrtu MaVi iz Splita. Njihovo višegodišnje iskustvo u vodoinstalaterskim uslugama, instalacijama i sanitarijama, te velik broj zadovoljnih korisnika garancija su da će svaki problem biti vrlo brzo otklonjen. Također, obrt MaVi iz Splita bavi se renoviranjem i adaptacijom kuhinja, kupaonica i ostalih prostorija. Ako i dalje imate nekih nedoumica obratite im se s povjerenjem ili potražite više informacija na: vodoinstalater-split.hr.

OCIJENI