OCIJENI

Zašto biste trebali imati propolis u kućnoj ljekarni?

Objavljeno: 9.5.2022. 14:31

Ponekad je jako malo dovoljno da nam padne imunitet i da nas ulovi neka sezonska prehlada, gripa ili nešto slično što će narušiti naše zdravlje. Efikasna i ukusna metoda očuvanja našeg zdravlja i imuniteta je propolis


Propolis je korišten još od antike kao sredstvo za očuvanje zdravlja, a ono je zapravo smjesa slična smoli koji pčele koriste kako bi zatvorile neželjene otvore na košnici. Pčele ga koriste i kao vezivni materijal košnice, ali i kao antibakterijsku i antivirusnu zaštitu. Sadrži više od 300 različitih kombinacija sastojaka koji ovise o samoj košnici, a koji imaju brojne benefite za zdravlje. 


Zašto koristiti propolis?

Propolis djeluje:

  • kao antioksidans

  • antibakterijski

  • protuupalno

  • kao antiseptik

  • kao prirodni antibiotik 

  • i poboljšava sveukupno stanje imuniteta.


Propolis ima jedinstveno svojstvo zbog kojeg opstaje kao rješenje za zdravlje – a to je da bakterije na njega ne stvaraju otpornost zbog čega ga je moguće koristiti iznova i iznova. Isto tako, nema štetnih nuspojava jer je dobiven u potpunosti prirodnim putem. Na isti način na koji propolis pomaže začepiti neželjene rupe u košnici, tako pomaže i riješiti se nedostataka u vašem imunitetu. 

 

Kada koristiti propolis?

Propolis se pokazao kao izrazito efikasan u borbi protiv viroza, gripa, različitih upalih procesa, promuklosti ili paradentoze. Također, pokazao se kao izvrstan prirodni antibiotik za lakše opekline ili liječenje površinskih rana. Neka su istraživanja pokazala kako pozitivno utječe na sprječavanje razvoja stanica raka. Možete ga koristiti za razne tegobe jer njegovi rezultati su zaista impresivni. 


Kako ga možete koristiti?

Propolis možete koristiti u obliku kapsula, kapi, sprejeva, masti ili krema – ovisno o tome za što ga planirate koristiti. Zapamtite samo da ga morate skladištiti na tamnom i hladnom mjestu kako bi sačuvao sve benefite. 


Svakako vam preporučujemo da si nabavite propolis jer količina benefita koje ima su nevjerojatne i nikada ne znate za što će vam zapravo zatrebati – no ne brinite, ne morate sami ići u košnicu po njega. LJEKARNE KOVAČIĆ-PAVLINA u svojoj ponudi imaju propolis u raznim oblicima, za sve vaše potrebe. Osim toga, njihovo stručno osoblje, udijelit će vam pokoji dodatni savjet oko korištenja ovog ljekovitog prirodnog čuda. Boostajte svoje zdravlje, iskoristite benefite propolisa i obratite se stručnjacima u LJEKARNAMA KOVAČIĆ-PAVLINA.

OCIJENI