OCIJENI

Dječja stomatologija

Objavljeno: 12.12.2022. 23:53

Tu smo za vas, već od prvog zubića.

Rad s djecom traži poseban pristup. Prvi posjet djeteta stomatologu trebalo bi planirati što ranije, prilikom nicanja prvih mliječnih zubi. Zdravlje mliječnih zubi je izrazito bitno jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima i prilikom izbijanja trajnog zuba usmjeravaju njegov rast, a ujedno potiču i pravilan razvoj čeljusti.

Preventivna stomatologija osigurava lijep i zdrav osmijeh a ujedno lakšu socijalizaciju malog pacijenta u zubnoj ordinaciji. Ujedno, ranim posjetima stomatologu na vrijeme se može prepoznati ortodontska nepravilnost u najranijoj dobi djeteta.

Kod prvog dolaska djeteta u stomatološko ordinaciju treba uključivati upoznavanje sa stomatologom, ordinacijom, instrumentima, bez zahvata koji bi mogao izazvati ”strah od stomatologa”.

Za vrijeme prvog susreta treba opuštenijim pristupom priviknuti dijete na pozitivnu atmosferu u ordinaciji, te mu dati do znanja da se ništa loše ili bolno neće dogoditi. Kad dijete stekne povjerenje u stomatologa, kasnije će samostalno i bez straha sjedati u stomatološku stolcu.

Posjetite našu web stranicu za više informacija. 

OCIJENI