OCIJENI

5 prednosti postavljanja ljuskica na zube

Objavljeno: 17.8.2023. 14:31

Ljuskice su tanki porculanski slojevi koji se trajno lijepe na prednju površinu zuba kako bi se poboljšao estetski izgled osmijeha. Ova popularna dentalna procedura postaje sve više tražena zbog svojih brojnih prednosti. U ovom članku istaknut ćemo pet ključnih prednosti postavljanja ljuskica na zube i kako mogu transformirati vaš osmijeh.

1. Estetska poboljšanja

Jedna od glavnih prednosti postavljanja ljuskica na zube je dramatično poboljšanje izgleda osmijeha. Ljuskice mogu ukloniti nepravilnosti kao što su obojenost, diskoloracija, mrlje, nejednaki zubi i čak manje nepravilnosti u obliku zuba. Porculan koji se koristi za izradu ljuskica ima prirodan izgled i boju, pa će vaši zubi izgledati potpuno prirodno.

2. Minimalno invazivna procedura

Postupak postavljanja ljuskica na zube je minimalno invazivan i zahtijeva vrlo malo ili nimalo brušenja prirodnih zuba. Ljuskice su izuzetno tanke i zahtijevaju samo minimalno pripremu zuba prije njihove aplikacije. Ovo je velika prednost u usporedbi s drugim stomatološkim postupcima kao što su krunice, koje zahtijevaju znatno više brušenja prirodnih zuba.

3. Brzi rezultati

Ako vam je potreban brz estetski ispravljen osmijeh, ljuskice su idealno rješenje. Proces postavljanja ljuskica na zube obično traje samo nekoliko posjeta stomatologu. U prvom posjetu, stomatolog će pripremiti zube i uzeti otisak kako bi se izradile prilagođene ljuskice. Nakon toga, ljuskice se trajno lijepe na zube u sljedećem posjetu. Brzi rezultati omogućuju vam da se brzo pohvalite prekrasnim osmijehom.

4. Trajnost

Ljuskice su vrlo  dugotrajne. Kvalitetne ljuskice mogu trajati godinama s pravilnom oralnom higijenom i redovitim posjetima stomatologu. Porculan koji se koristi za izradu ljuskica otporan je na mrlje i ne mijenja boju tijekom vremena. To znači da možete uživati u svom sjajnom osmijehu dugi niz godina s minimalnim održavanjem.

5. Poboljšanje samopouzdanja

Najvažnija prednost postavljanja ljuskica na zube je poboljšanje samopouzdanja. Kada znate da vaš osmijeh izgleda prekrasno, imate tendenciju da se osjećate sigurnije i otvorenije u društvenim situacijama. Poboljšanje samopouzdanja koje dobivate od savršenog osmijeha može imati pozitivan utjecaj na sve aspekte vašeg života, uključujući posao, romantiku i samopredstavljanje.

Postavljanje ljuskica na zube pruža brojne prednosti za estetsko poboljšanje osmijeha. Ova minimalno invazivna i dugotrajna dentalna procedura omogućuje brze rezultate i trajno zadovoljstvo. Konzultirajte se sa svojim stomatologom kako biste saznali više o postupku i donijeli informiranu odluku o svojem osmijehu

Za kvalitetnu dentalnu skrb i transformaciju vašeg osmijeha, posjetite Ordinaciju dentalne medicine Sanja Marin Čajo. Naš tim stručnjaka pruža širok raspon usluga, uključujući izradu krunica, mostova, kombiniranih radova i ljuskica od različitih materijala poput metalkeramike, keramike i cirkona. Ne dopustite da nedostatak zuba naruši vašu sigurnost i samopouzdanje - zakažite svoj termin danas i ostvarite prekrasan osmijeh koji zaslužujete. 

Za detaljnije informacije o našim uslugama posjetite našu web stranicu i zapratite nas na Facebooku i Instagramu.


OCIJENI