OCIJENI

10 savjeta za osmijeh iz snova

Objavljeno: 11.11.2022. 17:39

Želite savršen osmijeh? Uz pomoć suvremene stomatologije moguće je postići osmijeh iz snova. Međutim, valja uvijek imati na umu da su jedino zdravi zubi lijepi zubi, stoga vam u nastavku donosimo savjete kako postići osmijeh na kojem će vam svi zavidjeti.

Pravilna higijena

Zdravlje zuba i blistav osmijeh svakako započinju redovitim pranjem zuba barem 2 puta dnevno te korištenjem adekvatne četkice i paste za zube.

Zubni konac

Kako biste bili sigurni da ste u potpunosti očistili prostore između zubi od ostataka hrane, koristite zubni konac ili interdentalne četkice.

Redoviti posjeti stomatologu

Iako možda ne osjećate neke tegobe, svakako je poželjno redovito obaviti stomatološki pregled. Razlog tome je što često određeni problemi poput karijesa niti ne primijetite dok nije prekasno.

Opće zdravlje

Briga o općem zdravlju utječe na stanje vaših zuba. Opće je poznato da je oralno zdravlje preduvjet za opće zdravlje, ali i obrnuto. Pa tako na primjer neka stanja poput pretilosti, dijabetesa i povišenog krvnog tlaka mogu utjecati na blistavost vašeg osmijeha.

Izbjeljivanje zubi

Postupak izbjeljivanja radi se u jednoj posjeti i traje približno 45 min. Koristi se gel na bazi vodikova peroksida, a postupak je ugodan i u potpunosti bezbolan.

Čišćenje kamenca

Zubni kamenac su naslage na zubnim površinama koje je nemoguće očistiti zubnom četkicom, pa je potrebno ultrazvučno skidanje istih. Zubni kamenac olakšava nastajanje karijesa i dovodi do upale zubnog mesa. Nakon skidanja zubnog kamenca preporučuje se dodatno pjeskarenje i poliranje površina zuba kako bi se stvorile glatke površine zuba.

Pjeskarenje zuba

Pigmentacije na površinama zuba nastaju konzumacijom kave, obojenih napitaka, pušenjem i konzumacijom nekih namirnicama. Ova metoda koristeći prah natrij bikarbonata koji pomoću mlaza vode i komprimitiranog zraka uklanja nastale pigmentacije. Tretman uključuje pjeskarenje, poliranje i fluoridaciju zuba te traje oko 30 minuta.

Zubne ljuskice

Ljuskice su protetski nadomjesci koji se postavljaju na prednje plohe zuba. Zubnim ljuskicama moguće je ispraviti boju, oblik i veličinu zuba.Postoji nekoliko vrsta zubnih ljuskica među kojima su najčešće kompozitne te keramičke ljuskice.

Dentalni implantati

Jedan od načina trajne nadoknade izgubljenih zubi je ugradnja dentalnih implantata. Zubni implantat se ugrađuje u kost i koristi se kao nosač protetskog rada (krunice, mosta, proteze). Dentalni implantat u potpunosti zamjenjuje funkciju prirodnog zuba.

Kompozitna nadogradnja zuba

Naziva se još i bonding, a pokazala se kao uspješna metoda nakon traume ili trošenja zuba. Postupak je bezbolan i najčešće se radi bez brušenja.

Ako i vi želite blistav osmijeh i smatrate za su vam potrebni neki od tretmana ili zahvata suvremene stomatologije kako biste takav osmijeh postigli, obratite se vrhunskom timu Ordinacije dentalne medicine dr. Sanja Marin Čajo u Splitu. Još jedan od razloga zašto se obratiti upravo njima je taj što je ova ordinacija ugovorni partner Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje što omogućuje svim pacijentima olakšicu i pogodnije uvjete dentalnih tretmana u sklopu pokrića HZZO-a. 

Za više informacija posjetite web stranicu

OCIJENI