OCIJENI

Kako pripremiti dokumentaciju za odlazak u inozemstvo

Objavljeno: 30.7.2020. 11:59

Svatko od nas ima barem jednog člana obitelji ili prijatelja kojeg je životni put odveo u inozemstvo. I vama se može  ukazati ovakva prilika, a nerijetko su jedina prepreka između vas i nove životne prilike – službeni dokumenti.

Dobra priprema je pola posla kada je riječ o odlasku u inozemstvo. Ključan dio pripreme je prilagođavanje traženih službenih dokumenata, s obzirom da su pri zapošljavanju u inozemstvu upravo dokumenti prva slika o vama koju će poslodavac dobiti. Također, standardi u inozemstvu kod ovakvih dokumenata na vrlo su visokoj razini i moraju izražavati profesionalnost i ustrajnost budućeg radnika, bilo da se radi o jednostavnim poslovima ili poslovima koji zahtijevaju visoki stupanj obrazovanja.

Osim toga, vrlo je važno provjeriti standarde, pravila i procedure prevođenja potrebne dokumentacije, s obzirom da ne vrijede ista pravila i zahtjevi u svim državama. Često se za pojedine dokumente traži "Apostille", "Puna legalizacija javne isprave" i druge nadovjere, za koje većina ne zna o čemu se radi. Prevoditeljski ured "Marotti" objasnit će Vam, pripremit će dokumentaciju za postupak nadovjere, uputit će Vas kome da se obratite, a može to učiniti i umjesto Vas. 

S obzirom na ozbiljnost koju zahtijeva ovaj proces koji vam može promijeniti život, bitno je povjeriti ga nekome od povjerenja. Prevoditeljski ured „Marotti“ svojim dugogodišnjim iskustvom i profesionalnim pristupom za vas će učiniti sve kako biste u najkraćem vremenu došli do svih potrebnih dokumenata te što brže i bezbolnije krenuli na novi životni put. U širokom spektru njihovih usluga sigurno ćete pronaći nešto što vam zaista treba. Prevoditeljski ured „Marotti” pismeno prevodi: 

  • Osobne dokumente
  • Pravne dokumente
  • Životopise i prateće dokumente
  • Dokumente iz područja ekonomije, medicine, marketinga

U konačnici, prevode sve što vam je potrebno pri zapošljavanju u inozemstvu. Ako pak trebate pomoć pri usmenoj komunikaciji s poslodavcem ili nekim u inozemstvu, također vam mogu ponuditi i profesionalne usluge usmenog prevođenja. Ne pauzirajte prilike u karijeri zbog jezičnih prepreka, poklonite svoje povjerenje profesionalnom prevoditeljskom uredu.

OCIJENI