OCIJENI

Primjena krvne plazme (PRP) u estetskoj medicini i terapiji protiv gubitka kose

Objavljeno: 6.11.2020. 12:35

Primjena krvne plazme (PRP) je tretman kojim se nastoji pospješiti i ubrzati oporavak u nekom dijelu tijela. Uz to, primjetan je znatan uspjeh u borbi protiv gubitka kose. Iako je PRP relativno novi pristup, postoje studije koje pokazuju pozitivne rezultate kod osiguravanja ponovnog rasta kose. U nastavku teksta pročitajte nešto više o tome kako izgleda tretman PRP-a te koje su prednosti.

Kako izgleda PRP tretman?

Za PRP tretman je prvo potrebno izvaditi manju količinu krvi iz ruke. Krv je potrebno razdvojiti na način da se odvoji dio plazme od staničnog dijela kroz proces centrifugiranja. Plazma koja se odvaja je puna trombocita koji su u prvom redu zaslužni za oporavak kože, u ovom slučaju i vlasišta. Nakon toga se vlasište mora dobro očistiti kako bi se plazma iglom ubrizgala u vlasište. Plazma mora prodrijeti u dublje slojeve kože kako bi se ravnomjerno rasporedila i učinila cijeli postupak što učinkovitijim. Terapija se izvodi bez anestezije, ali je osigurana mogućnost korištenja lokalnog anestetika. Cjelokupni proces traje oko 45 minuta
.

Faktori koji potiču rast kose:
  • Stvaranje novih krvnih žila
  • Bolja prehrana vlasišta
  • Jačanje vezivnog tkiva
  • Stimuliranje folikule kose
Prednosti PRP tretmana:
  • Sigurnost i prirodnost
  • Nema štetnih učinaka
  • Utemeljenost na istraživanjima
  • Učinkovitija u ranim stadijima gubitka kose
Koliko dugo traje učinak tretmana?
PRP ne može posve izliječiti gubitak kose. Iz tog razloga je potrebno periodično ponoviti PRP tretman ovisno o stanju vlasišta. Na taj način je moguće održati rezultate rasta kose. Ipak, preporuka doktora oko učestalosti PRP tretmana ovisi od osobe do osobe. Učestala je praksa preporučiti  tretman i do 2 puta godišnje kako bi se rast kose zadržao pod kontrolom.

Sve o tome kako PRP funkcionira doznajte u ordinaciji Tea Manastera Blažića gdje možete dobiti sve potrebne informacije, savjete i upute o tretmanu. Konzultacije sa stručnjacima iz navedene dermatovenerološke ordinacije uvijek je ugodno i poučno iskustvo. Posjetite ih i riješite svoj problem učinkovito i jednostavno.

OCIJENI