OCIJENI

Vestibulometrija - VNG/ENG pretraga

Objavljeno: 16.4.2019. 11:26

VESTIBULOMETRIJA
VNG/ENG PRETRAGU ODSADA MOŽETE NAPRAVITI U NAŠOJ POLIKLINICI!

➡ Što je VNG/ENG pretraga i za što služi?

Videonistamografija je serija pretraga pomoću koje vršimo procjenu funkcije organa za održavanje ravnoteže, a pomoću VNG uređaja za ispitivanje ravnoteže.
Ispitivanjem pokreta očnih jabučica može se potvrditi radi li se kod bolesnika o vestibularnom ili centralnom uzroku vrtoglavice, a u skladu s time odabrati i neophodne daljnje terapijske i dijagnostičke postupke. Na taj način možemo izbjeći brojne nepotrebne i skupe dijagnostičke pretrage. Za suvremenu dijagnostiku poremećaja organa ravnoteže neophodno je testiranje isključivo pomoću VNG uređaja za ispitivanja ravnoteže. Ovim uređajem pouzdano i brzo se može odrediti mjesto oštećenja organa za održavanje ravnoteže.

Možemo slobodno reći da je videonistagmografija “zlatni standard”, stoga bi svaki bolesnik sa smetnjama u održavanju ravnoteže morao biti podvrgnut dijagnostičkoj obradi na ovom uređaju.

Pomoću videonistagmografije može se jednako tako procijeniti postoji li oporavak vestibularne funkcije te je li provedena terapija učinkovita.


OCIJENI