OCIJENI

Izokinetika

Objavljeno: 17.9.2018. 14:42

Kratko o izokinetici
“Cybex” odnosno “izokinetika”, je vrhunski rehabilitacijski pristup u suvremenoj kliničkoj medicine razvijan od sedamdesetih godina za potrebe NASA-e, astronauta, pilota i vrhunskog sporta. Izokinetikom je moguće rehabilitirati skoro bilo koji uzorak pokreta ekstremiteta ljudskog tijela.

To ga čini najboljim alatom I postupkom za tretman ozlijeda gležnja, koljena, kuka, ramena, lakta, šake I posebno kralješnice.

Cybex dopušta najveću snagu za vrijeme vježbi uz potpunu kontrolu rada mišića, potpuno je bezbolan I osigurava višegodišnje zadržavanje postignutog oporavka zglobova I mišića. Vrhunski uređaji Cybex Humac osiguravaju svakom pacijentu program potpunog povrata funkcionalnosti na onoj razini koja je uobičajeno bila pristupačna isključivo elitnim sportašima.

Danas zahvaljujući primjeni najnaprednijih postupaka u rehabilitaciji, razvijan zadnjih 20 godina u suradnji liječnika eksperta Cybex centra Zagreb I najboljih eksperata za biomehaniku Fakulteta strojarstva I brodogradnje Zagreb, izokinetika je dosegla nevjerojatne rezultate u liječenju I rehabilitaciji.

Zbog ovakvog pristupa I ostvarenih rezultata Cybex centar Zagreb je već 15 godina I priznati centar za edukaciju u kojem se liječe pacijenti iz cijelog svijeta. Liječnici I terapeutisu specijalno školovani u Cybex centru I vrhunski su osposobljeni za obavljanje izokinetičkih postupaka.


Zašto izokinetika
Izokinetičkom rehabilitacijom se najbrže I najtočnije postiže dugoročni učinak željenog oporavka zglobova I mišića, otklanja gubitke I neusklađenost snaga mišića, povećava inervacija I cirkulacija struktura, povećava brzina I sigurnost kretanja, osigurava odsustvo tegoba više godina I otklanja rizik novih ozljeda ili pogoršanja kroničnih promjena na zglobovima. Provodi se u dobi od 7 do 95 godina.

U usporedbi s uobičajenim postupcimaizokinetikom se postižuvišestruko bolji rezultati radi preciznosti kompjuterskog testiranja I detaljnih analiza te provođenja rehabilitacije na Cybex uređajima temeljem detaljnih izračuna testova I pod stalnom komtrolom kompjutora I školovanih terapeuta.

Što je konačni cilj?
Što ranije otkriti poremećene odnose parametara u radu zgloba i mišića koji opterećuju i oštećuju zglob.

Nakon toga, na temelju dobivenih nalaza testova provesti strogo ciljanu terapiju na izokinetičkim aparatima, te precizno otkloniti utvrđene poremećaje da bi se zaustavilo dalje oštećenje i oporavile oštećene strukture zgloba. Pravovremenim dijagnostičkim testovima je moguće otkriti početne promjene u radu zglobova i mišića koje je nemoguće otkriti rendgenskim slikama, CT , MR ili UZ snimanjem.

OCIJENI