OCIJENI

Blefaroplastika: Kako osvježiti izgled očiju i ukloniti podočnjake

Objavljeno: 5.6.2023. 15:53

Kada je riječ o izgledu našeg lica, oči su često prva stvar koju drugi primijete. Koža oko očiju tanja je od ostale kože lica i na njoj se promjene starenja najviše vide. Kako starimo, gravitacija, genetika i stres mogu uzrokovati natečenost, višak kože i tamne krugove oko očiju, što može dovesti do starijeg i umornijeg izgleda. Jedno od rješenja ovih problema je blefaroplastika - operacija koja može osvježiti izgled očiju i ukloniti podočnjake.

Što je blefaroplastika?

Blefaroplastika je kirurški zahvat koji se koristi za uklanjanje viška kože i tkiva s gornjih i donjih kapaka. To je jedna od najčešće izvođenih estetskih operacija koja se koristi za rješavanje problema kao što su spušteni kapci, natečenost očiju i tamni krugovi ispod očiju, poznatiji kao podočnjaci.

Kako funkcionira blefaroplastika?

Blefaroplastika je operacija koja se obično izvodi pod lokalnom anestezijom. Kirurg pravi mali rez duž prirodnog nabora kapka kako bi uklonio višak kože i masnog tkiva. Rezovi se zatim pažljivo zašiju, a šavovi se skidaju nakon otprilike 7 dana. Budući da se rez izvodi duž prirodnog nabora kapka, ožiljak se neće vidjeti.

Blefaroplastika može značajno poboljšati izgled očiju i cijelog lica, pružajući osvježen i pomlađen izgled. Rezultat operacije je izgled pomlađen za oko 10 godina. Pacijenti često izvještavaju o povećanom samopouzdanju i zadovoljstvu svojim izgledom nakon operacije.

Tko je idealan kandidat za blefaroplastiku?

Idealan kandidat za blefaroplastiku je zdrava osoba koja ima realistična očekivanja od operacije. Neke od indikacija za ovu operaciju uključuju višak kože na kapcima koji ometa vid, vrećaste oči, podočnjake i općenito stariji izgled očiju.

Važno je konzultirati se s plastičnim kirurgom kako biste saznali jeste li pravi kandidat za blefaroplastiku i kako bi se procijenili potencijalni rizici i koristi operacije.

Iako starenje i njegove učinke na našu kožu i tijelo ne možemo izbjeći, blefaroplastika nudi učinkovito rješenje za osvježavanje izgleda očiju i uklanjanje podočnjaka. Ovaj kirurški zahvat, izveden od strane stručnog i iskusnog kirurga, može donijeti dramatične promjene u izgledu, pomažući vam da izgledate mlađe, svježije i odmornije.

Da biste saznali više o blefaroplastici i kako vam ona može poboljšati izgled, obratite se stručnjacima u Ordinaciji dr. Lazarić. Njihov iskusni tim, pod vodstvom dr. Sanje Lazarić, posvećen je pružanju najbolje moguće njege i rezultata za svakog pacijenta.

Ne dopustite da vas podočnjaci i umoran izgled očiju sprječavaju da se osjećate i izgledate najbolje. Kontaktirajte Ordinaciju dr. Lazarić i zakažite konzultacije za blefaroplastiku. Otkrijte kako možete postići mlađi i svježiji izgled očiju, koji zaslužujete!


OCIJENI