OCIJENI

Implantati – estetsko i funkcionalno rješenje nedostatka zuba

Objavljeno: 24.8.2020. 15:43

Zubni implantati su najučinkovitijija suvremena terapija u rješavanju problema nedostatka jednog ili više zuba.

Zubni implantat je metalno je učvršćenje nalik na vijak koje se postavlja u čeljusnu kost, a djeluje kao potpora umjetnom zubu. Metalni implantat stapa se s čeljusnom kosti, stoga je ovo rješenje vrlo estetski prihvatljivo. Implantati su najčešće izrađeni od medicinskog titana te su često puno bolje rješenje od mobilnih proteza upravo zbog toga što nakon razdoblja prilagodbe daju osjećaj prirodnih zuba.

Osim estetike i funkcionalnosti, implantati imaju još nekoliko prednosti. Oni predstavljaju najdugoročnije rješenje. Ako se pacijent pridržava uputa za održavanje, te redovito posjećuje stomatologa zbog profesionalne njege, zubni implantati mogu trajati cijeli život. Također, ugradnjom implantata čuva se struktura zuba i kostiju čeljusti.

Funkcionalnost je jedna od ključnih prednosti implantata jer pacijentu omogućavaju konzumiranje svake vrste hrane, što kod nekih drugih rješenja nije moguće bez određenih posljedica, a uz to im je potrebno održavanje gotovo identično održavanju prirodnih zuba.

Implantati se mogu postaviti pacijentima svih dobnih skupina, pod uvjetom da su pacijenti zdravi i da je postavljanje medicinski opravdano i moguće

Proces postavljanja započinje kliničkim pregledom i radiološkom dijagnostikom, zatim se na mjesto nedostatka zuba ugrađuje implantat te se u narednih nekoliko mjeseci prati integracija implantata u čeljusi, Nakon 3 u donjoj čeljusti,odnosno 6 mjeseci u gornjoj čeljusti izrađuje se definitivni protetski nadomjestak.

Postavljanje implantata jednostavan je, relativno bezbolan i siguran kirurški zahvat, koji stomatolog izvodi pod lokalnom anestezijom. Ovo rješenje možete pronaći u Ordinaciji dentalne medicine Nadžeda Kopani Frketić i priuštiti si savršen osmijeh i funkcionalne zube za cijeli život.

OCIJENI