OCIJENI

Fiksni, mobilni i lingvalni aparatići za zube

0 pregleda/dan | Objavljeno: 18.04.2024. 16:36

Fiksni ortodontski aparatići
Fiksna ortodoncija koristi ortodontske aparatiće za zube koje pacijent sam ne može ukloniti iz usta. Prednost fiksnog ortodontskog aparatića je primjena blagih sila povoljnih za fiziološki pomak zuba te mogućnost preciznijeg pomaka u odnosu na mobilne aparatiće.

Mobilni ortodontski aparatići
Mobilne ortodontske aparatiće izrađuje zubni tehničar po uputama ortodonta. One se sastoje od akrilatnog tijela i čeličnih elemenata kojima se drže za zube. Najčešće su to dvije odvojene ploče koje se stavljaju na gornji odnosno donji zubni luk. Pacijent ih nosi minimalno 4 sata dnevno te po noći (12-14 sati dnevno), a skida ih obavezno pri jelu.

Lingvalni ortodontski aparatić
Klasična fiksna ortodoncija podrazumijeva postavu bravica i ostalih elemenata naprave na labijalnu tj. bukalnu plohu zuba, odnosno onu koja je položena prema usnicama i obrazima te vidljiva izvana. Konstruirane su i bravice koje se postavljaju na „unutarnju“ plohu zuba čineći na taj način napravu „nevidljivom“, neprimjetnom u socijalnom kontaktu.
Lingvalna ortodoncija doživjela je značajan napredak posljednjih 10ak godine te je izrazito tražen oblik ortodontske terapije od strane odraslih pacijenata koji zbog profesionalnih obveza žele aparatić koji neće biti vidljiv drugim osobama.

Više o svakoj vrsti aparatića pročitajte na linku!

https://poliklinika-pavlic.hr/ortodoncija-rijeka/ortodontski-aparatici-za-zube/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI