OCIJENI

Upoznajte svoje tijelo: Genetski DNA test na prehranu

Objavljeno: 23.7.2021. 15:24

Genetske predispozicije mogu postati uzrokom raznih bolesti i nepoželjnih stanja u našem tijelu. Dobro je za znati kako nismo posve nemoćni u olakšavanju života, čak i u takvim okolnostima. Izrada plana prehrane uz pomoć analize genetike može promijeniti vaš život na bolje. U nastavku pročitajte sve o genetskom testu.
 

Što je genetski test?

Genetski test analizira genetske varijacije u kontekstu tjelesne težine, mršavljenja, intolerancije na hranu. Genetski test se temelji na tehnologiji DNA mikropostaja.

Što je nutrigenetika?

Nutrigenetika proučava odnos između ljudskih gena, prehrane i zdravlja. Za svakog pojedinca se individualno izrađuje plan prehrane prema procjeni gena pojedinca, specifičnim prehrambenim potrebama i zdravstvenom stanju. Uz pomoć genetskog DNA testa analiziraju se genetski faktori i druge relevantne karakteristike. Na taj način se uspješno razumiju čimbenici povezani s debljanjem i prehranom.
 

Kome se preporučuje nutrigenetska analiza?

Nutrigenetska analiza preporučuje se osobama koje nastoje bolje razumjeti svoju genetiku i one koje žele osmisliti optimalan plan prehrane koji će biti u skladu s njihovim genetskim karakteristikama. Uz to, osobe s prekomjernom težinom koje su pokušavale razne dijete, ali najčešće nisu uspijevale u gubljenju kilograma.
Analiza može pomoći u odgovorima na sljedeća pitanja:
  • Koja je optimalna prehrana za vas?
  • Koju hranu trebate izbjegavati?
  • Koje su vaše osobne potrebe u konzumaciji mikronutrijenata?
  • Kako smanjiti negativan učinak određenih namirnica na metabolizam?
  • Kako bolje izvršiti detoksikaciju neželjenih sastojaka poput pesticida ili teških metala?
  • Kako popraviti zdravlje ciljanom prehranom?
  • Kako upotpuniti količinu vitamina u tijelu?
  • Gdje možete dobiti više informacija o genetskom testiranju?

 
Dogovorite termin u ljekarni Zamet gdje će ljubazno i stručno osoblje uzeti vaš uzorak i poslati ga na analizu. Nakon 4 tjedna možete dobiti rezultate, nakon čega će vas magistra farmacije i nutricionistica savjetovati o planiranju prehrane s obzirom na rezultate koje su zabilježili. Očekuje vas temeljit i individualan pristup, ali i poboljšanje vašeg stila života.

OCIJENI