OCIJENI

Zašto je redovan posjet ginekologu važan i što očekivati?

Objavljeno: 4.9.2020. 14:53

Ginekolozi su liječnici specijalizirani za žensko zdravlje s fokusom na ženski reproduktivni sustav. Bave se širokim rasponom zdravstvenih stanja reproduktivnih organa, a ujedno vode trudnoću i porođaj.

Mnoge žene počinju posjećivati ​​ginekologa od svojih tinejdžerskih godina, a neke se pak vrlo kasno odlučuje na prvi posjet ginekologu. Za svaku ženu vrlo je bitno da redovito posjećuje ginekologa zbog prevencije bolesti i praćenja zdravlja svojih reproduktivnih organa. Svim ženama se preporučuje da jednom godišnje obave redovan ginekološki pregled, a po potrebi i češće.

Tijek događaja pri posjetu ginekologu ovisi o razlogu posjeta i situaciji pojedinca. Ako se radi o prvom posjetu ginekologu, vjerojatno će se raditi samo o razgovoru s liječnikom u kojem će mlada žena dobiti neke opće zdravstvene informacije i saznati što očekivati u budućnosti. Osim detaljnog razgovora, pregled uključuje ultrazvučnu pretragu, uzimanje cervikalnog brisa (papa test) te palpatornog pregleda, a po potrebi može se nadopuniti i još nekim pretragama kao što je kolposkopija, odnosno mikroskopski pregled vrata maternice. Odluka i savjetovanje o eventualnoj kontracepciji, također je važan dio posjeta ginekologu.

Pri svakom posjetu ginekologu treba zapamtiti da iskreni prikaz zdravstvenih problema i životnog stila pruža ginekologu bolji uvid u situaciju i pružanje adekvatne pomoći.

Poliklinika Gemini ustanova je specijalizirana za ginekologiju u kojoj u ugodnom i modernom ambijentu možete obaviti svoj ginekološki pregled i biti sigurni u stručnost i znanje temeljene na dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji. Žensko zdravlje je delikatno i treba svu potrebnu   pažnju, stoga se povjerite stručnjacima.

OCIJENI