OCIJENI

Blistavi osmijeh: Otkrivamo zašto biste trebali uložiti u zdravlje i izgled zubi

Objavljeno: 8.9.2020. 14:10

Osmijeh je često prva stvar koju primijetimo na ljudima, što je samo jedan u nizu razloga zbog čega bismo trebali voditi brigu o izgledu, ali i zdravlju naših zubi.
Nepravilan raspored zubi, karijes, promjena boje i druge zubne bolesti i nepravilnosti, osim što narušavaju izgled, uništavaju i samopouzdanje te cjelokupnu kvalitetu života.

Zdravi zubi kao baza estetski savršenog osmijeha

Ordinacije dentalne medicine koje vode brigu o cjelokupnoj kvaliteti zubi, prije svega će odraditi RTG ili radioviziografiju koja liječnicima omogućuje detaljan uvid u svaki pojedini zub, krunu i korijen, prikazujući pritom i okolne strukture parodonta te alveolarne kosti.

Jedino takvim, detaljnim uvidom moguće je formiranje plana individualizirane stomatološke terapije nakon precizne kompjuterske analize.

Osim za nadoknađivanje tvrdih zubnih tkiva, za sva manja oštećenja, poput poravnanja nepravilnih zubi ili nadograđivanja okrhnutih zuba, koriste se ispuni ili plombe.

Ako dođe do upale pulpe, mekog tkiva koje sadrži živčana vlakna i krvne žile, iznimno je važno sanirati upalu endodoncijom. Riječ o zahvatu kojim se otvara pulpna komorica te se iz nje uklanja sadržaj („vadi se živac“), čisti se te se pune korijenski kanali. Nakon endodoncije, često se preporučuju analgetici.

Osim bolesti pulpe, vrlo su česte i bolesti parodonta – zubnog mesa, kosti te potpornog tkiva. Zahvaljujući parodontologiji, grani stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem tih bolesti, moguće je spriječiti gubitak zubi.

Protetikom do zaraznog osmijeha 

Zbog dentalnog propadanja ili traume dolazi upravo do gubitka zubi, a rješenje tih problema krije se u protetici – grani dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem zubi te poboljšavanjem funkcije i izgleda prirodnih zuba.

   
 
Fiksna protetika donosi trajna rješenja - ljuskicama (veneers), zubnim krunicama, mostovima postavljenim na zubnim implantatima. Mobilna protetika, odnosno mobilne proteze koriste se u slučaju velikog gubitka zubne kosti, koju nije moguće nadomjestiti za ugradnju zubnih implantata.

U profesionalnim rukama Ordinacije dentalne medicine dr. med. dent. Ariane Crnić Bačić u Splitu, na vaše će se lice vratiti zdrav i privlačan osmijeh kojeg nećete skrivati. Upravo je to jedan od razloga zašto ulagati u svoje zube i često posjećivati stomatologa.

Svojim kvalitetnim radom navedena ordinacija je vrlo prepoznata, a osim kvalitetnog liječenja bolesti zubi, stručnošću u estetskoj dentalnoj stomatologiji te oralnoj kirurgiji s implantologijom, ABC Dent se ističe po vrhunskoj sterilizaciji instrumenata posljednjim dostignućem u tom području u skladu s Europskom normom 13060-1-2, a u cilju sprječavanja širenja bilo kakve infekcije.

OCIJENI