OCIJENI

Tende: vodič za odabir one prave za vaš prostor

Objavljeno: 4.9.2020. 9:27

Zaštita od sunca prijeko je potrebna u ljetnim mjesecima, a kasnije, kada je još uvijek ugodno vani, ali kiša može bilo kada iznenaditi, potrebno je zaštititi svoje dvorište, terasu, kafić ili ugostiteljski objekt. Tenda je savršeno rješenje za ovaj problem, no kakve tende sve postoje i kako odabrati onu pravu?

Ravne tende su tende koje najčešće viđamo kod terasa i balkona, a radi se o sklopivim tendama koje se mogu izvlačiti ovisno o količini hlada koja se želi napraviti. Osim velike funkcionalnosti, ravne tende često imaju i estetsku funkciju uklapajući se u balkon, terasu ili dvorište bojama i dezenom dovodeći prostor na višu razinu sklada.

Vertikalne tende idealne su za manje balkone ili lođe gdje mogu služiti kao zaštita od sunca ili kao zaštita od pogleda. Ovakve tende najčešće se mogu spustiti da slobodno padaju odnosno da budu potpuno vertikalne, od čega dolazi i naziv, ili se mogu namjestiti da stoje pod određenim kutem.

Kupolaste tende često su viđene na ulazima u dućane, kafiće ili slične objekte. Takva tenda idealna je za isticanje reklame lokala, ali naravno i za obranu ulaza od kiše ili sunca. Ovakve vrste tendi također imaju estetsku ulogu u cjelokupnom dojmu trgovine, kafića ili slično, a mogu biti okruglaste i četvrtaste.

Klizne tende i tende na dvije vode najtraženije su tende za vanjske terase kafića i restorana. Radi se o čvrstim i izdržljivim velikim tendama koje sklanjaju goste od kiše i od sunca te su posebno izdržljive kod naleta vjetra.

Tende za svaku opciju možete pronaći u SUMAN interijerstvu, gdje će vam stručno osoblje uz savjetovanje i projektiranje pronaći savršenu tendu za vaš prostor. Bilo da se radi o balkonu ili o terasi za kafić, SUMAN interjerstvo nudi mnogo različitih vrsta, boja i dezena tendi kako bi one bile u savršenom skladu sa svakim prostorom. Prepustite stručnjacima da vas zaštite od sunca, kiše i vjetra savršenom tendom za vaš prostor.

OCIJENI