OCIJENI

Headgear - metoda ispravljanja krivih zubi

0 pregleda/dan | Objavljeno: 15.04.2024. 18:42

Headgear je aparat koji se sastoji od prstenova koji se cementiraju na prve trajne molare, šestice, od luka koji ima dva dijela - jedan koji se umeće u tubice na prstenu i jedan koji ide izvan usta i za kojeg se prikači gumena traka koja ide oko vrata. Headgear je izvrstan aparat koji nam često pomaže izbjegnuti vađenje zuba.

Djetetu koje ima gornju čeljust previše naprijed pomaže zaustaviti pretjerani rast gornje čelusti. U slučaju da je došlo do preranog gubitka mlječnih zubi ( što je u Hrvatskoj česta pojava zbog nedovoljne angažiranosti doktora stomatologije u čuvanju mlječnih zuba) gornje šestice se pomiću naprijed i više nema mjesta za sve zube. U tom slučaju se moraju vaditi zubi ali ako se stavi headgear i djete ga dobro nosi šestice se vraćaju na svoje mjesto a zubi se lijepo smještaju u zubni luk.

Nakon terapije headgearom slijedi fiksna terapija. Ne zaboravite ponijeti headgear na svaku kontrolu!!!

https://ortodont-mviskovic.hr/usluge.html

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI