OCIJENI

Kako odabrati idealnog stomatologa za vaše dijete?

Objavljeno: 28.7.2022. 7:11

Svakom je roditelju briga o zdravlju djeteta najvažnija. Budući da je oralno zdravlje jednako važno kao i opće zdravlje, štoviše stanje zuba i zubnog mesa može uvelike utjecati na opće zdravlje čovjeka, stoga je odabir kvalitetnog stomatologa izrazito važan zadatak.

Kako biste spriječili potencijalni strah od odlaska stomatologu kod vašeg djeteta te kako biste bili sigurni da je briga o oralnom zdravlju vašeg djeteta najbolja moguća, potrebno je odabrati adekvatnog stomatologa. Upravo zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako prepoznati i odabrati idealnog stomatologa za vaše dijete.

1. Posjetite ordinaciju

Ako je moguće, otiđite u stomatološku ordinaciju prije nego li dovedete svoje dijete na pregled. Tako možete najbolje provjeriti atmosferu i okruženje same ordinacije. Prilikom razgovora s osobljem ordinacije, obratite pozornost na njihovu interakciju jedni s drugima. Čini li vam se da postoji pozitivna povezanost između članova tima? Komuniciraju li jasno i profesionalno? To su neka od pitanja čiji odgovori vam mogu pomoći da procijenite kvalitetu rada i potencijalnu uspješnost brige o oralnom zdravlju vašeg djeteta.

2. Promatrajte interakciju stomatologa s djetetom

Prilikom prvog dolaska s djetetom u ordinaciju detaljno promatrajte interakciju između vašeg djeteta i stomatologa. Koliko se zubar dobro povezuje s vašim djetetom? Jesu li zabavni i optimistični? Objašnjavaju li što rade i zašto to rade? Ovo su neki pokazatelji koji vam mogu pomoći da odlučite je li stomatolog dobar za vaše dijete. Ako stomatolog zna uspostaviti kontakt s djetetom te mu otkloniti strah i pritom ga zabaviti, vrlo je vjerojatno da će uspjeti izgraditi odnos povjerenja s djetetom koji je presudan za kvalitetnu brigu o oralnom zdravlju.

U potrazi ste za idealnim stomatologom za vaše dijete, ne trebate previše tražiti jer se vrhunski doktori dentalne medicine nalaze u Centru dentalne medicine Basić i Pavlović.

Njihovi vrhunski stomatolozi se već dugi niz godina uspješno bave dječjom stomatologijom te posebnu pažnju obraćaju na način komunikacije s djecom. Individualnim i veselim pristupom te stručnim znanjem omogućit će vama i vašem djetetu bezbrižno i bezbolno rješenje bez obzira o kojem se dentalnom problemu radilo. I ne zaboravite, kod djece su najvažniji preventivni zahvati kod doktora dentalne medicine. Pokušajte izbjeći dolazak kod stomatologa kad se jave bolovi kod djeteta. Tada je vrlo teško izvesti stomatološki zahvat jer dijete nije naviknuto na doktora dentalne medicine.

Više informacija možete potražiti na: http://www.basicpavlovic.hr

OCIJENI