OCIJENI

Kako učinkovito pomladiti kožu?

Objavljeno: 30.1.2023. 12:52

Zdrava i njegovana koža ono je čemu svi težimo, no kako starimo, naša koža gubi sjaj i elastičnost, a pojavljuju se i prve bore. Zbog toga posljednjih godina sve više raste popularnost anti-age tretmana. Mnogi se pitaju kada je potrebno započeti s tretmanima za pomlađivanje kože, a stručnjaci savjetuju da je najbolje početi prije nego što dobijete prve bore – u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama života.

Donosimo vam nekoliko načina kako učinkovito pomladiti kožu:

Hydrafacial je trenutno najpopularniji tretman u svijetu anti aging medicine. Svake 3 sekunde u svijetu započinje se izvoditi jedan Hydrafacial tretman. Moderna tehnologija koja je razvijena da se postiže dubinsko čišćenje, ekstrakcija i hidratacija kože uz obaveznu stimulaciju kolagena odlična je baza koja se može napraviti kao priprema kože za invazivnije metode pomlađivanja. glatka i sjajna koža postignuta je samo u 30 minuta.

  • AFI + tretman ( autologna injekcija fibroblasta)

Inovativna metoda dostupna samo u našoj Poliklinici, razvijena je suradnjom sa svjetskim znanstenicima. Uzimajući mali uzorak tkiva iza uha te kultivacijom stanica kroz period 1 mjesec dobiju se vlastiti visoko kvalitetni fibroblasti koji produciraju novi kvalitetni kolagen. Tim tretmanom možemo tretirati lice, vrat, dekolte, šake.Dovoljan je samo 1 tretman, rezultati traju 4-5 godina.

  • Dermalni fileri s hijaluronom

Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak naše kože, no s godinama slabi njezina moć obnavljanja. U estetskoj dermatologiji koristi se za korekciju usana, podočnjaka, povećanje volumena obraza, kao i za face contouring. Postupak apliciranja dermalnih filera vrlo je brz i jednostavan. Pacijentima se najprije daje lokalna anestezija u trajanju 20-30 minuta, a zatim slijedi sama aplikacija dermalnih filera u trajanju od 20 minuta. Rezultat je sjajnija koža pomlađenog i zdravijeg izgleda.

  • Botulinum toxin 

Botulinum toxin je još jedan vrlo tražen i poznat tretman za pomlađivanje. Botoksom se najviše tretiraju poprečne bore na čelu, okomite bore između obrva, kao i bore oko očiju. Dobre rezultate daje i u aplikaciji na područje oko usta, korijena nosa i u predjelu vrata. Postupak aplikacije botoksa traje samo 15 minuta i gotovo je u potpunosti bezbolan. Rezultati se postižu za 3-5 dana, a učinak tretmana traje do 6 mjeseci.

  • Mezoterapija

Budući da koža starenjem gubi vlažnost, dolazi do pojave bora i gubitka mladenačkog izgleda. Upravo uz pomoć mezoterapije, kožu je moguće hidratizirati, spriječiti njezino starenje i gubitak tonusa, a moguće je i popuniti sitne bore. Mezoterapija primjenjuje se na koži lica, vrata i dekoltea. Još jedna prednost mezoterapije jest što je ona potpuno bezbolna, i to bez primjene lokalnog anestetika, a tretman traje 30 minuta.

  • PRP – tretman krvnom plazmom

PRP metoda je vrsta mezoterapije u kojoj se pacijentova koža pomlađuje vlastitom krvnom plazmom. Pacijentu se uzima 10 ml krvi, nakon čega se ona prerađuje u centrifugi kako bi se izdvojila krvna plazma. Zatim liječnik posebnom tehnikom izolira faktore rasta koji se apliciraju u tretirano područje. Ova metoda pokazala se uspješnom u revitalizaciji kože lica, vrata i dekoltea, a pomaže i pacijentima s alopecijom. PRP tretman može se napraviti u kombinaciji s Dermapenom, o kojem više saznajte u nastavku.

  • Dermapen

Dermapen tretman potiče obnovu kože i lučenje kolagena. Tretman je siguran i neinvazivan, a nakon njega koža postaje glatka, napetija i pomlađena. Osim toga, Dermapen tretman učinkovit je u uklanjanju akni, ožiljaka i strija. Tretman traje 20-30 minuta, a nakon njega može se pojaviti blago crvenilo koje nestaje nakon nekoliko sati.

U Poliklinici Mediderm provodimo ove i još mnoge druge anti-age tretmane. Nakon detaljnog pregleda našeg liječnika specijalista, svakom pacijentu predlažemo anti-age tretman koji mu najbolje odgovara. Kod predlaganja vrste tretmana vodimo se tipom kože i lokalizacijom problema uz obavezan individualni pristup svakom pacijentu. Posjetite nas i pomoći ćemo vam da vratite mladenački izgled svojoj koži!


OCIJENI